sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Vielä viikko aikaa osallistua arvontaan!

Monet blogistit järjestävät arvontoja, siispä sellaisen järjestää myös Partsipuutarhuri. Arvonnan yksi tarkoitus on houkutella mahdolliset blogini seuraajat esiin, sillä kävijälaskuri juoksee kyllä, mutta ketään ei kuulu eikä näy kommenttikentissä. :-)

Arvonta on siis voimassa 14.3.2010 saakka.
Arvon kaksi palkintoa ja tässä ne tulevat:

1. PALKINTO:
KAUNIS RUUKKUPUUTARHA -kirja + siemenyllätys

Esittely:

"Yli 40 näyttävää ruukkuasetelmaa pihalle, parvekkeelle ja ikkunalle. Vaiheittaiset ohjeet kasvien valintaan, astioiden valmisteluun ja asetelmien istuttamiseen. Kaunis ruukkupuutarha on selkeä ja helppokäyttöinen opas aloittelevalle puutarhurille ja inspiroiva innoituksen lähde kokeneelle kasvattajalle."

Kirjassa on tosiaankin todella selkeät ja näyttävät kuvat ruukkuistutusten tekemiseen, hyötykasvejakaan unohtamatta.

Palkintoon kuuluu yllätyssiemenpaketti, jossa helposti ruukkupuutarhassa, parvekkeella tai patiolla kasvatettavia hyöty- ja koristekasveja.

2. PALKINTO

Siemenyllätys. Paketissa helposti ruukkupuutarhassa, parvekkeella tai patiolla kasvatettavia hyöty- ja koristekasveja.

OHJEET:
Jos haluat osallistua arvontaan, jätä viesti tämän postauksen kommenttikenttään. Viestiksi riittää vaikkapa maininta "osallistun". Jätä viestiin myös nimimerkki, jolla osallistut arvontaan. Yhteystietoja ei tarvitse jättää, kysyn ne sitten yksityisesti arvonnan voittajilta.
Arvonta suoritetaan 14.3.2010 ja arvonnan voittajien paketti lähtee postiin heti seuraavana arkipäivänä.

Siemenpalkinnot ovat lajikkeita, jotka ehtii kyvää maalis-huhtikuussa.

15 kommenttia:

Partsipuutarhuri kirjoitti...

No niin.
Nyt on kommenttilaatikkokin käytössä.
*nolostus*

Kiitos kaverille vinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

salaperäinen nimimerkki noita-akka osallistuu arvontaan! En osannut avata vielä tuollaista google-tiliä, joten tämäkin viesti näkyy anonyyminä.. pahoittelut avuttomuudesta, koitan korjata asian.

metsäsopraano kirjoitti...

salaperäinen nimimerkki noita-akka muuntautuu kuin x-menin mystique ja onkin nyt metsäsopraano.. mutta osallistuu arvontaan vain yhdellä henkilöllisyydellä - ettei voita molempia palkintoja ;E

Anonyymi kirjoitti...

Osallistun arvontaa. nim. Annukka

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Kotilieden kommenteista löysin osoitteesi ja pääsin tutustumaan blogiisi. Tietenkään en voi samalla olla osallistumatta arvontaan, kun näin sopivasti sattui!

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen niin tyhmä, etten osaa mitään nimimerkkiä tänne muodostaa, mutta haluaisin silti osallistua! Olen lukenut innokkaasti noita juttujasi ja kysyisinkin:

1. mistä hankit tuon minikasvihuoneen ja oliko se kallis?

2. minikasvihuoneesi näyttää olevan lähellä ikkunaa eli myös lämpöpattereita? Miten saat kasvit viihtymään? Miten torjut ötökät, joita minulle helposti ilmaantuu vastaaviin, samoin kuin lasitetulle partsilleni?!! Ötökät=kirvat :)

Tuula

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Tuula: minikasvari on ostettu Biltemasta. Maksaa parikymppiä. Lisäksi samantyyppisiä (kahta kokoa) on myynnissä ainakin HongKong -tavarataloissa, hinta myös parikymppiä.

Meillä on olohuoneen patterissa tunnistin, joka pitää olohuoneen lämpötilan +19 asteessa. Ikkunan edustalla lämpötila on +17 - +18 astetta. Näillä ilmoilla ikkunanraoista käy pieni veto, joten kasvihuone on hyvä suoja sitä vastaan.

Kirvaongelmaa ei minulla ole ollut koskaan. Asumme 6. kerroksessa ja päätyhuoneistossa, joten naapuriparvekkeiltakaan niitä ei hyppää. Ja koska olemme niin korkealla (puiden latvojen yläpuolella), ei niitä tule puistonkaan kasvillisuudesta. Kirvaongelmasta kannattaa googlettaa lisätietoa netistä, jos löytyisi joku keino, mikä niihin pirulaisiin tepsisi.

Sen sijaan harsosääskiä pörräilee nytkin (ne pienet lentävät "hedelmäkärpäset". Niitä torjun vedellä sumutellen. Jos huoneilman pääsee kuivumaan liikaa, harsosääsket oikein riehaantuvat.

Ötököitä näyttää helposti tulevan mm. kauppojen ruukkusalaateista ja -yrteistä. Siksi karsin salaateista heti sen juuriosan pois ja roskikseen, ja kannan roskispussin heti pihan perälle, etteivät jää sikiämään.

Jenna kirjoitti...

Osallistun oikein mielelläni! >8) Nimimerkillä Lenni!

Eelin kirjoitti...

Osallistun arvontaan. Tosi kiva blogi muuten! Olen vasta innostunut tästä parvekepuutarhajutusta. Tulispa jo kesä!

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Hauskaa, että arvontaankin osallistuu porukkaa! :-)

raitavomppu kirjoitti...

Osallistun arvontaa. :) On muuten loistava blogi! Itsellenikin on tulossa parvekepuutarha :) enimmäkseen kyllä hyötykasveja, mutta kyllä sinne aina muitakin kasveja tulee ihan silmäniloksi vain :D

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitos Raitavomppu! :-) Mukavaa, jos blogini ilahduttaa!

Anonyymi kirjoitti...

Noille hedelmäkärpäsille voi tehdä ansan:

sekoita pieneen kuppiin punaviiniä tai balsamiviinietikkaa, loraus vettä ja pari tippaa astianpesuainetta. Laita lähelle niiden lempipaikkoja. Hapan tuoksu houkuttaa ne kuppiin, mutta astianpesuaineen synnyttämän "kalvon" takia ne eivät pääse pois...

Tuula

partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitos, Tuula!
Tuota pitää kokeilla, ellei mies sitten ala murisemaan kun käyn sen punaviinipullolle. :-D

Unknown kirjoitti...

Hei, tämähän oli kiva yllätys!
Minä mukaan arvontaan! :)