sunnuntai 28. elokuuta 2011

Chiliä ja tomaattia


Sadonkorjuuaika on käsillä. Tomaatit kypsyvät kovaa kyytiä. Tämä on siis avomaantomaatti Tamina, joka on todellakin lupauksensa lunastanut. Satoisa ja viihtyy melkoisen vähäisellä hoidolla parvekkeella. Ansarijauhiaiset ovat olleet riesana, mutta eivät ole kuitenkaan kasveja tuhonneet ja ovat pysyneet aisoissa kun olen harventanut kasvustoa ja suihkutellut lehtien alapintoja Tolulla.

Chili "Jamaican bell". Hauskan mallinen. Nämä eivät ole vielä punehtuneet, mutta uskon, että ehtivät, sillä parvekkeellani on aika suotuisat olosuhteet aina lokakuun puolille paikkeille.

Myös jalapenot ovat viihtyneet hyvin. Niitä tulee niin iso sato, etten tiedä mihin kaiken saamme mahtumaan.

Ensi keväänä haluan kokeilla lisää erilaisia runkotomaattilajikkeita. Vaikka parvekeviljelijöille suositellaan lähestulkoon aina vain erilaisia ruukku- ja pensastomaattilajikkeita, vievät pystykasvuiset runkotomaatit kuitenkin kaikein vähiten tilaa, koska kasvavat ylöspäin, eivätkä ole kovin leveitä ja hyödyntävät siis seinätilan hyvin. Lisäksi samaan astiaan runkotomaatin juurelle voi istuttaa yrttejä ja kukkia.

Runkotomaateista täytyy tosin poistaa varkaat kasvukauden aikana, jotta eivät imisi kasvuvoimaa emotaimelta, mutta minusta vaiva on ollut todella pieni. Samalla kun olen kastellut, olen nyppinyt varkaat pois, eikä tähän ole aikaa kulunut kuin puoli minuuttia.

1 kommentti:

elämäni matkat... kirjoitti...

Sulla on samaa satoa, kuin mullakin. Tomaatteja kasvihuoneessa on kolme ja siinä on yhdelle riittämiin syötävää ;) Paras tomaateistani on ollut Totem, nimensä mukaan tanakasti seisova pensastomaatti, joka ei paljon tilaa vie.
Chilejä on tulossa neljää plaatua.