lauantai 2. kesäkuuta 2012

Mitä, häh!?

Lupasinko jotain kuvia muka?
No, ei niitä ole vieläkään.

Sillä kun jotain suurta pitäisi tapahtua, kuten nyt tämä palstalle pääsy, niin lapsi meni sairastumaan vesirokkoon ja niinpä palstaprojekti lykkääntyi.

Mutta eilen se lopulta tapahtui: taimikauppaan ja palstalle viemisiksi kaksi mustaherukkaa (Mortti), punaherukka (lajike unohtui), karviainen (Hinnonmäen keltainen) ja vielä yksi vattu (Maurin makea). Vadelmaa oli tarkoitus ostaa tietysti enemmän, mutta olivat loppu, enkä enää ehtinyt toiseen paikkaan.

Vielä kalkkia, haravaa, ämpäreitä ja kastelukannu ja kantamusten kanssa palsta-alueelle.

Katariinanlaakson palsta-alue on melko suuri ja minulle oli varattuna monivuotinen palsta no 4. Aikani kuljeskeltua löysinkin palstani. Hieman ihmettelin, kun se oli aivan kävelytien vieressä, mutta olipahan lyhyt matka autolta. Auoin kalkkipussia ja siinä vaiheessa ystävättäreni soitti. Puhelun aikana katselin aluetta tarkemmin ja aloin ihmetellä, kun naapuripalstoilla ei ollut mitään monivuotiseen kasviin viittaavaakaan. Ei marjapensaita, ei mitään.

Päätin kävellä hieman kauemmaksi - ja olipa tuuri. Sieltä se oma monivuotiseni löytyi paljon kauempaa kuin ensin luulin. Luojan onni, etten ehtinyt kitkeä ja kalkita tuota väärää tonttia. Olisi se raivoaminen kuulunut varmasti Ruåttiin asti!

No mutta. Tämä oma palstani onkin aivan ihanassa sopessa! Kahden leveän ojan risteyksessä, kulmatontti ja ojan takana lännen puolella pieni lehtometsikkö suojana ja siitä metsiköstä alkaa luonnonsuojelualue! Etelän suunnassa on silkkaa maalaismaisemaa latoineen ja peltoineen! Alueella on hienosti vesipisteitä ojien lisäksi.

Ainoa mietinnän aihe on jokien mahdollinen tulvinta keväisin. Jos vesi jää pitkiksi ajoiksi makaamaan, niin mädäntyvätkö pensaat pystyyn?

Eilen ja tänään satoi niin paljon, että palstatyöt jäivät aika vähälle, mutta sain sentään kylvettyä härkäpapua, hernettä ja maisemointikasviseosta maanparannusaineksiksi ja tehtyä osan suuremmasta perennapenkistä. Istutushommat siirtyvät myöhemmäksi, mutta viisi juurakollista päivänliljaa (lajike: Hey there!) laitoin penkin toiseen päähän ja sitten myrsky ajoi kotiin.

Toivottavasti ilmat tästä nyt pian paranevat.

Hyvää alkanutta kesää ihan kaikille puutarhureille ja blogini lukijoille! :-)

Ei kommentteja: