perjantai 29. maaliskuuta 2013

Missä kevät?

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Ei näytä tulevan kevättä, kesästä puhumattakaan. En ole tätä blogiakaan talvipakkasilla pidellyt, kun ei mitään kerrottavaa kasvirintamalta ole ollut.

Tänään piti pelastautua Ruissalon kasvitieteelliseen puutarhaan aistimaan kukkien tuoksua ja kesäistä tunnelmaa, kun ei sitä muualta löydy.

 Mutta Ruissalosta kesä löytyy aina.

 Kanarianvihma kukki pääsiäisen väreissä! Aivan valtavan upea kevätpuu!

 Kapokkipuulla on hieno panssari!

 Ja jonkun plaatuinen hoya kukki komeasti.

 Nappasin kuvan orkideasta/kämmekästä trooppisessa sadekuurossa.

 Paikallisia asukkaita.

 Jättilumpeet ovat aina komeita ja vaikuttavia.

 Valoa, värejä ja lämpöä.

Korppoolaisia pääsiäispupuvieraita keikalla kasvitieteellisessä puutarhassa. Pienten ja isojenkin kävijöiden iloksi.

Ajattelin mennä tässä pyhien aikana kurkkaamaan palstalle, joko siellä olisi joku piennar tai nurkkaus jo sulanut sen verran, että maa näkyisi. Istutin syksyllä suuret määrät tulppaaneja, narsisseja, pikarililjoja ja ties vaikka mitä sipulikukkaa, ja toivoisin jo kovasti pikkuhiljaa niitä näkevänikin. Edes jonkun elonmerkin. ;-)

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voihan vihma miten upea! Ja muutkin kukkaset. Jos suinkin on joku lumesta vapautunut pläntti, niin siinä saattaa hyvnkin olla piippoja - mulla ne ainakin tulevat maan pinnalle häkellyttävän äkkiä sitä mukaa kuin lumi häviää - mutta eivät sitten näytä kasvavan milliäkään sen jälkeen, vaan jäävät siihen maan tasalle odottamaan parempia aikoja :-D

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Islannissa kukki pääsiäisen aikoihin kanssa joku keltainen vihma, kun siellä vierailin 2011! Täytyykin itsekin mennä keräämään energiaa Ruissalosta ;)

Bongasin muuten, että olit kokeillut japaninhumalaa 2012, mutta en löytänyt siitä kuin alkumaininnan. Miten meni? Ajattelin naapurin kanssa laittaa rumaa aitaa piiloon ;)

Intianminttu kirjoitti...

Samoilla "hoodeilla" ollaan näköjään oltu kuvailemassa, tuu kurkkaan Mielen Lumoon näkymät Ruissalosta :) Hauskaa pääsiäistä!

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Saila: Missään ei ollut vielä tänään kevättä, paitsi Käsityöläismuseon yhdellä pihalla pihasyreenissä oli suuret, vihreät silmut. :-D Ei edes niitä piippoja. :-(

Kukkahattuneiti: japaninhumalasta ei tosiaankaan ole kui alkumaininta, sillä loppulausunto ei ole kovin mairitteleva. Taimista ei tullut yhtään mitään. Ne vain lopettivat kasvamisen, vaikka yritin tehdä kaikki temput. Elossa ne pysyivät, mutta jäivät kymmenen sentin korkuisiksi pikkupuskiksi. :-/

Intianminttu: kiitos, tulen kurkkaamaan! :-)

Khayr kirjoitti...

No nyt se kesä vihdoin koitti, blogipäivityksiä odotellessa!

Itselläni ensimmäiset puutarhurikokeilut menossa, toivottavasti syksyllä pääsee korjaamaan edes yksittäisen kypsän hedelmän tai vihanneksen.