perjantai 3. toukokuuta 2013

Menkääpäs ulos leikkimään, kun siellä on niin nätti ilmakin!

Lasitetun parvekkeen etuna on se, että taimet voi ulkoistaa nurkista pihalle jo ennen kuin avomaalle on vielä mitään asiaa. Meillä loppui sisätiloissa elo tänään ja purkit muuttivat raittiiseen ulkoilmaan tänään. Tosin tilalle ikkunalaudalle muuttaa myöhäisempiä esikasvatettavia, mutta niitä ei montaa viikkoa tarvitse sisällä pitää.

Taimet asuvat näissä parvekkeen kasvatuslaatikoissa ja iltaisin heitän vain harson päälle. Ja kun saan taimet palstalle, istutan parvekekasvit tilalle.

Tänä vuonna olen kasvattanut erityisen paljon perinteisiä rohdoskasveja ja perennoja, mm. mäkikuismaa, hurtanminttua, ryytisalviaa, punahattua, sitruunaväriminttua ja belliksiä. Lisäksi kokeilen aivan uutena erinomaiseksi reunuskasviksi kehuttua hilppaa, jonka siemenet sain yllätyslahjana muun siementilauksen yhteydessä. Tässä kuvassa on hilppa on tuossa etualalla.

Huomenna palstallani on mahdollisuus lainata jyrsintä pientä maksua vastaan, joten palstapuuhat kutsuvat jo heti aamusta!


MUOKS.
Tässä on siemenpussin kuva hilpasta. Sanotaan, että se kylväytyy hyvin, joten siitä saanee monivuotisen matalan reunuskasvin.

2 kommenttia:

Mistelinoksat kirjoitti...

Onpas sieviä pikku tamia! Itsellä ensimmäinen kevät niitä kasvattaessa, joten mukava nähdä millaisia muilla on. Hauskaa ja aurinkoista kevättä sinne!

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitos, Mistelinoksat! :) Hyvää kevättä ja voimakasta kasvua ;) myös sinne!