keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Nukkekoti

Pitkästä aikaa hei vaan kaikille!
Koulu on vienyt aivan mennessään ja siksi on ollut vähäistä tämä blogimaailmassa elo.

Viime viikolla meillä oli koulusta etäviikko ja sain käynnistettyä lopultakin vanhan projektini: kunnostan kirpparilta aikoinaan ostamaani 1950-luvulla rakennettua nukkekotia ja tuunailen siihen kalusteita.

Kuvan hyllykön olen aikoinaan ostanut Lidlistä. Se oli puunvärinen ja siinä oli ovet, jotka poistin. Hion kaapin ja maalasin ja laitoin ovien tilalle verhon. Minimaailmasta tilasin astiaston ja hyllyyn tulevat ruokaliinat ja muut tekstiilit olen tehnyt samasta kankaasta kuin tuon verhonkin: vanhasta kauluspaidastani!


Tästä pömpelistä tulee kirja- ja lehtihylly nukkekodin pikkusalonkiin. Tämänkin olen aikoinani Lidlistä hankkinut. "Kultaus" on vielä hieman kesken. Yritän tehdä tarkoituksella kamoista hieman käytetyn näköisiä: nukkeperhe on nääs perinyt wanhaa talonpoikaiskalustoa omilta suvuiltaan, joten eiväthän ne voi mitenkään olla kuin suoraan puusepän verstaalta!

Itse nukkekodista minulla ei ole vielä kuvia - laitan niitäkin, kunhan saan aikaiseksi.

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi vitsit miten ihanat kaapit, astiat ja kankaat! Juuri tuo kuluneisuus on nättiä ja se pitää osata tehdä, suoraan kaupasta tulleet kalusteet ei jotenkin näytä aidoilta.

Lilium kirjoitti...

Ihanan monitaitoinen tämä partsipuutarhuri.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanat!

Karolina kirjoitti...

Hei kaikki Puutarha Ystävät!
Olen haaveillut löytäväni listan jossa suomalaiset puutarhablogit löytyisivät kasvuvyöhykkeet mukaan. Siitä olisi hyötyä, etenkin meille haastavammilla vyöhykkeillä eleleville, mutta se olisi myös hauskaa ja opettavaista. Ja ehkäpä samalla vyöhykkeellä olevat puutarhablogistit voisivat innostua järjestäämään tapaamisia keskenään tai osaavat auttaa ja vinkata hyvistä tapahtumista. Tartu haasteeseen, lisää oma puutarhasi listaan oikean kasvuvyöhykkeen alle ja halutessasi laita linkki tälle sivulle omaan blogiisi!

Linkki PUUTARHABLOGIT VYÖHYKKEITTÄIN LÖYTYY TÄSTÄ: http://karolinanpuutarha.blogspot.com/p/suomalaiset-puutarhat-kasvuvyohykkeen.html

Ihana nukkekotiprojekti sinulla!

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Hei! Vieläkö sinulta tulee blogiin jatkoa? Kävin blogilistaani läpi, ja huomasin että sinä et olekaan pitkään aikaan kirjoitellut! :)

PP kirjoitti...

Moi Kukkahattuneiti!
Juu, kyllä tarkoitukseni on taas aktivoitua päivitysten suhteen. Nyt on vain tuo koulu niellyt kaiken ajan ja mielenkiinnon. On siellä sen verran kivaa. :-D