tiistai 3. huhtikuuta 2012

Viherlannoitusta

Tulevalla uudella palstallani ei vielä tänä kesänä ole kovin paljoa kompostiin laitettavaksi, joten pitää kompostintäytekin erikseen kasvattaa.

Korpikankaalta tilaamani viherlannoitussiemenet tulivat tänään: yiksi viherlannoitussekoite, hunajakukkaa ja veriapilaa. Ja tietysti myös härkäpapua! Ja monta pussia samettikukkia maata parantamaan ja vähän väriksikin tässä vaihessa. Ne kun ovat sitkeitä ja kukkivat pitkään.
Viime vuodelta jäi auringonkukkaa ja vähän muutakin siementä. Näillä ja katteilla yritän parantaa maata seuraavaa kasvukautta silmälläpitäen.

Vielä eilen ei tuo takatalvi pahemmin ärsyttänyt, mutta tänään se sai suorastaan raivon pintaan. Mulla on käsissäni pussikaupalla siemeniä ja pieni maatilkku tuolla jossain suorastaan huutaa muokkaamaan ja kylvämään, mutta luontoäiti ottaa ja laittaakin liinat kiinni ja tekee jonkun helkkarin ikiroudan ja jääkauden keskelle kevättä! Tämä on VÄÄRIN!

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Mua kanssa toi takatalvi alkoin ärsyttämään oikein urakalla! Nyt onneks paistaa jo aurinko, ainakin hetken...
Sormet syyhyäisi jo NIIN paljon päästä kasvattelemaan tonne pihamaalle jos jonkinmoista juttua :)

Ministugan kirjoitti...

Sama tunne täälläkin. Kun ei vielä maata pääse talikolla muokkaamaan pitää esikasvattaa (ja muuten vain kasvattaa) keittiön ikkunassa. Ja suunnitella parvekepuutarhaa, jos tänä vuonna saisi sen kuntoon.

Siitä syystä (ja hyvien kirjoitusten takia) ajattelin ryhtyä seuraajaksesi. =)

sariw kirjoitti...

Me ollaan harrastettu maan parannusta veriapilalla ja pavuilla. Eli syksyllä niiden versot on käännetty maahan. Jännä nähdä nyt, miten se vaikuttaa kasveihin ; )
Minusta on ihan kiva, että kasvimaa on vielä lumen alla... voi keskittyä täysillä esikasvatettaviin. Ja kun kasvimaalle kylvön aika eli toukokuu lähestyy, on kasvimaa jo lumeton... melko varmasti ; )
Leppoisaa pääsiäistä !

PP kirjoitti...

Tervetuloa uudet lukijat!

Sariw: tosiaan mielenkiintoista nähdä näiden viherlannoitteiden vaikutus! Ainakin kuulostaa vakuuttavalta, mitä on aiheesta lukenut.