keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Parvekekuulumisia

Salaattilaari on jo ylitsepursuava. Tässä kasvaa luomurukolaa, bataviansalaattia ja aasialaisia lehtivihanneksia, mm. mitsunaa. Salaattien väleihin tuuppasin istukassipuleita ihan vaan sipulinvarsia tuottamaan. Syötävää riittää joka päivälle jo yllin kyllin ja amppelitomaattikin kypsyttelee kourallisen päivässä syötäväksi. Salaattilootaa kaunistavat orvokit ja jossain tuolla keskellä on muutama samettikukkakin kasvamassa.

 Kärhön juurelle istuttamani pikkutalvio avasi tänään ensimmäisen kukkansa.

Ja itse kärhössä on jo paljon nuppuja, vaikka se on muuten vielä tuollainen rimpula. Kaksi pitkää versoa, eikä paljon muuta.

Palstalla kävin taas tänään apuvoimien kanssa ja perunat, kurpitsat ja kurkut saatiin maahan. Kaikki on kasvanut hyvin ja edelleenkään kaalikasveissa EI ole YHTÄÄN kirpan reikää! Kirpat eivät kuitenkaan ole kadonneet, sillä muutaman tylsämielisen näköisen juovapersauksen näin tähyilemässä harson päällä, mutta harson alle eivät olleet punkeneet. Ei näin hyvää tuuria voi ihmisellä olla!?

Harson alla oli myös paljon meheviä, lehteviä, rapeita ja rapsakoita rikkaruohoja, joten laitoin harson äkkiä takaisin kiinni ja poissa silmistä - poissa mielestä. Tänään oli liian tukalaa ryhtyä kitkentäpuuhiin.

3 kommenttia:

Mummo kirjoitti...

Hienoa että kirpat ei syö kaikkia kasvejasi. Minulla sota käynnissä ja tuntuu että tätä sotaa en voi voittaa...

K kirjoitti...

Salaattilaari näyttää varsin hienolta, itselläkin on ajatuksena moinen perustaa :) Käytätkö ihan kukkamultaa vai yrttimultaa ja jotain lannoitetta ?

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Minulla on salaattilaarissa Kekkilän kasvimaamultaa, jota saa ostaa säkeissä. :-) http://www.kekkila.fi/kotipuutarhurit/tuotteet/mullat/kasvimaamulta

Siinä on ravinteita mukana sen verran, että lisälannoitteita annan vasta joskus heinäkuulla!