torstai 30. kesäkuuta 2011

Real Jardin Botanico, kierros kasvihuoneessa

Kuten joka paikassa, täälläkin kasvihuoneissa viihtyvät kaikkein eksoottisimmat ja ehkäpä myös mielenkiintoisimmat eläjät - paitsi tällainen pohjoismaalainen kylmäverinen turisti, jolle ulkoilman päivälämpötila ja kasvihuoneiden kosteus alkoi käymään liiankin pian voimille. Siksi oli tyydyttävä vain kevyesti silmäilemään tarjontaa, kun fysiikka ei enää lähempiin tarkasteluihin taipunut.


Orkideoita ja kämmeköitä oli runsaasti. Itse en näistä juuri mitään tiedä, joten tarkempaa esittelyä ei nyt ole saatavilla.

 Tätäkään näyttävää ilmestystä on tunnista ja kasvin nimikylttikin jäi minulta havaitsematta.


Egyptiaiheeseen palatakseni - tämä on papyrus. Kokonaan en saanut kuvaan mahtumaan, mutta kaikkihan tietävät, että todella korkea kaislahan se on, ja päässä tuollainen luuta. Todella kaunis ja näyttävä kasvi, mutta turha haaveilla näillä leveysasteilla omaan mökkirantaansa. ;-)

Ja tässä kasvihuoneiden ehdoton kaunotar Hibiscus schizopetalus l. sulkahibiskus eli kuten lajinimikin kertoo, kukinnon terälehdet ovat jakautuneet. Aivan valtavan kaunis kasvi, joka kasvoi kasvihuoneessa suurena puuna. Tämän haluaisin kovasti kotiinin huonekasviksi. Jos pistokkaita on jossain tarjolla, niin täällä olisi onnellinen ottaja maksua vastaan ja kulut toki korvaten!


Sympaattisen näköisiä kaktuksia oli paljon ja useat kukkivat sitruunankeltaisin kukinnoin.
On siinä möllyköillä kokoa.

Ei kommentteja: