Herneenversoja osaa kasvattaa jokainen, joka osaa täyttää ruukun mullalla ja kastella mullan.
Ota kourallinen mitä tahansa kuivattuja herneitä. Ruokaherneetkin käyvät. Liota herneitä yön yli, tai kuitenkin useampi tunti vedessä.
Täytä ruukku mullalla, jätä ruukun ylälaitaan 1-2 cm kasteluvaraa. Työnnä herneet multaan vieri viereen ja nosta ruukku ikkunalaudalle. Mikäli olet epävarma kastelutaidoistasi, voit laitaa ruukun päälle talouskelmua ja rei´ittää sen, jotta tuuletus onnistuisi ja siemenet eivät homehtuisi. Älä päästä kylvöstä kuivumaan, vaan kastele päivittäin.
Herneet itävät 2-3 päivässä ja versot ovat valmiita syötäviksi parin viikon kuluessa.
1 kommentti:
Edelliseen ohjeeseen korjaisin sen, että kun olet liottanut herneet yön yli, laita ne mullan päälle (ei multaa niiden päälle) ja peitä astia esim alumiinifoliolla. Seuraavana päivänä ota folio pois. Siitä se lähtee. Itse olen käyttänyt herneenversoja myös parvekkeella näkösuojana, halpa ja helppo. Ne mahdolliset litut ovat myös syötäviä, kuten herneenverso muutenkin, vaikka leivänpäälle, sallaatiin jne
Lähetä kommentti