maanantai 7. kesäkuuta 2010

Kasteluhommiin


Katsokaa.
Ei vieläkään sadetta.

Tämä tarkoittaa sitä, että palstalla saa kastella joka päivä, kun vielä tuo vieno tuulonen kuivattelee maaplänttiä entisestään. Onneksi on vesipisteellinen palsta, joten ei muuta kuin kantohommiin. Olen kyllä nytkin kastellut ahkerasti, koska täällä etelässä ei ole tullut kunnolla vettä moneen viikkoon.

Eilen havaitsin, että palstalla nostavat jo rikkaruohotkin päätään. Varrellinen käytävähara on niiden nujertamiseen siis aivan ehdoton! Ei muuta kuin rikkiksiltä päät poikki ja mielummin kunnon auringonpaahteen aikaan, niin vähäksi aikaa nääntyvät.

Eilen iski jokin kumma kauhu, että jospa viljelyksistäni ei tule lopultakaan saaliiki naatin naattia. On jotenkin epävarma olo, kun katselee kokeneempien viljelijöiden viivasuoria rivejä. Noh, oppia ikä kaikki. Ensi keväänä olen monin verroin viisaampi. Ja palstailu on jo tässä vaiheessa antanut enemmän kuin ottanut. Reipasta ulkoilua tulee joka päivä ja hermo lepää, kun saa työ- ja perheruljanssin sijaan välillä keskittyä käytännön hommiin kaikessa rauhassa. Ja luontoa tulee tarkkailtua paljon ja mietiskellen.

2 kommenttia:

anna kirjoitti...

palkintokirja kotiutui tänään. vielä iso kiitos. kirjan kuvat olivat niin kauniita, että kauppareissulla on varmaan pakko hakea kukkia kodin piristykseksi :D

ps. älä turhaan huolehdi, uskon että varmasti saat satoa syksyllä.. nyt vaan etsimään hyviä reseptiohjeita, joihin kaikki herkut käyttää :D

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kun kirja löysi perille! Ja kiitos kannustuksesta! :-D