lauantai 5. kesäkuuta 2010

Palstalla!

Tässä se on, siis palstani! Kuvasta ei saa mitään tolkkua, mutta alue on suurempi kuin aari ja tällä hetkellä penkkejä on rakennettu L:n muotoisesti. Tämä johtuu siitä, että sain päätytontin, joka pystyttiin äestämään vain osittain, koska osa tuosta alueesta oli vielä liian märkää. Penkkejä on siis tähän mennessä rakennettu palstan kuivempaan osaan. Jahka penkeissä alkaa vihertämään, saan hieman havainnollisempiakin kuvia. Tällä hetkellä kaikki näyttää vain saviselta. :-)

Palstan reunoilla kylvän kaikkea mahdollista kukkaa. Toivoakseni elokuussa kukkameri räiskyy iloisen värikkäänä. Ja ehkää saan myös värikkäitä penkkejä, sillä olen käyttänyt tekniikkana luovaa sekaviljelyä, eli kylvänyt mm. tilliä ja kehäkukkaa vähän joka penkin kaunistukseksi. Tillihän on paitsi mukava mauste, niin myös hyvin kaunis ylväine kruunuineen.

Maassa ovat perunat, herneet, salaatti, tilli, härkäpapu, porkkana, vihersipuli, punasilpuli ja lajitelma erilaisia kukkia. Nauris, punajuuri, jääsalaatti ja loput kukat ovat vielä kylvämättä. Samoin avomaankurkun taimet odottavat istutusta, mutta saavat odottaakin kunnes hallanvaara on mennyt ohi.

Eilisen illan keskityin kastelemaan istutuksia miehen rakennellessa uusia penkkejä. Pari tuntia meni niin nopeasti, että tuli jo kiire kotiin.

Sametikukkia istutin jo alkuvaiheessa väriä antamaan.
Ostin myös pari kesäkurpitsan tainta. Molemmat taimet ovat lähteneet kohopenkissään harson alla hyvään kasvuun.

Tehtävää on vielä runsain mitoin. Tärkeimpänä toimena on etsiä riittävän pitkiä tukikeppejä mm. auringonkukille ja muillekin korkeammille kasveille. Ja kuten totesinkin aiemmin, kylvöpuuhatkin ovat vielä osittain kesken. Toivon saavani kaikki kylvöt tehtyä tämän viikonlopun aikana, jotta sen jälkeen voisin keskittyä rauhassa kasteluun ja kitkemiseen. :-)

Ei kommentteja: