sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Parvekkeelta, päivää!

Tässä parvekenäkymää tällä hetkellä. Ja tämän kaiken olen itse siemenestä kasvattanut. :-) Kasvatuslaatikoissa on mm. pensastomaattia ja pensaspaprikaa, mausteyrttejä, kurkkua ja kukkia. Valkoisessa Minigardenissa yrttejä ja yläkerroksessa chiliä ja paprikaa. Taustalla näkyvää pajuobeliskia pitkin versoaa tuota pikaa tuoksuherne. Parvekkeen toisessa päädyssä on suuri ruukku, jossa on kelloköynnöstä ja päivänsineä. Samaisessa nurkassa on tosin edelleenkin muutakin tavaraa säilytyksessä, joten kuvia nurkkausesta sitten kun saan koko parvekkeen järjesteltyä.

Pensaspaprikat ovat täynnä raakileita, suurimmat jo n. 7 cm:n mittaisia. Laskin juuri, että kypsymässä on parikymmentä paprikaa. Keltainen kirsikkatomaatti puhkesi tänään kukkaan ja yrteistä on saanut satoa jo monta viikkoa. Kunhan vielä kaikki kukat puhkeavat kukkimaan, tulee joukkoon vähän enemmän väriäkin. Ja vaikka kuvasta ei käy ilmi, niin pari tuolia ja pieni pöytäkin tuonne sekamelskan keskelle mahtuu ja kasvien hoitotoimenpiteillekin jää vielä hyvin tilaa.

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hienoa, hienoa, että olet saanut palstan ja vielä päättymättömän sellaisen! Ei kun äestämään niin pitkälle kuin sielu sietää, ihan vain kostoksi ;-)
Parvekkeesi on upea keidas.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitosta, Saila!
Joka päivä olen hieman laajentanut reviiriäni, vaikka joka päivä myös päätän, etten kylvä enää yhtään mitään kun entisissäkin on hoitamista. Ja joka päivä perun edellisen päivän puheeni. :-)