torstai 10. helmikuuta 2011

Kaikenlaista talvipäivän ratoksi

Arvonnan palkinnot lähtivät toissapäivänä postiin, joten voinen ne nyt esitellä! Siemenet ovat Lord Nelsonin valikoimista ja yritin valita ne siten, että ovat mukavia kasvattaa, sopivat ruukkupuutarhurille ja että valikoimassa on sekä syötävää, että katseltavaa. Esittelytekstit suoraan siemenpussista, kuvat Puutarhaliike Helle Oy:n verkkokaupasta.

Ihanasti tuoksuva matala tuoksuherne, jolla on leviävä kasvutapa. Sopii hienosti amppeleihin ja uurniin, tai
peittokasviksi esim. korkean tuoksuherneen eteen.

Aasialaisia sekavihanneksia sisältävä erikoissekoitus, joka soveltuu moneen käyttöön, esim. salaatteihin, kevyesti keitettäväksi sekä wokkaukseen. Toistuva kylvö on eduksi. Kun toistat kylvön säännöllisesti, saat käyttöösi tuoreita lehtiä ja nuoria taimia todella pitkään.
(Oma huomautus: näitä kokeilin itse viime kesänä palstallani. Ehdin saamaan hieman maistiaisia ennen kuin kirpat hyökkäsivät. Olivat aivan mahtavan makuisia!)

Matala ja tiiviskasvuinen paprikalajike, jota voi kasvattaa ruukussa suojaisessa ja aurinkoisessa paikassa. Keskisuuret hedelmät. Vihreä hedelmäsato on runsaampi, mutta oranssiksi kypsyvien hedelmien maku on makeampi. Erittäin monikäyttöinen. Korkeus 30-40 cm.
- - -

Omalla ikkunalaudallani on tapahtunut lyhyessä ajassa paljon. Yrit ovat jo pikkutaimilla ja chilit ovat pörhistyneet huomattavasti kun viime päivinä on ollut ulkona kirkasta ja aurinkoista. Lisäksi olen tehnyt uusia kasvihankintoja - niistä enemmän seuraavassa postauksessa!

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kiva palkinto! Mulla on liikaa siemeniä edellisvuosilta ja silti menin tilaamaan lisää :-S Ihme tauti!
Kiva kuulla sun chilien "ensiaskelista", vaikka pakkaset paukkuu!

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Joo, nuo chilit ovat ihmetyyppejä: kaikista ennusteista huolimatta kasvavat ihan hyvin, vaikka valoa on vähän, eikä noista taimista mitenkään hentoja hiipojakaan tule. Tosin koulin ne kyllä sirkkalehtiä myöten uuteen multaan.

Kyllä tämä siementauti on tosiaan kauhea. Meinasin tuolla Helteen (Hellen? miten se taipuu?) myymälässä taas aivan mahdottomuuksiin revetä. :-P