keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Sininen unelma

Tämän ihanan sinisen soilikin ostin taannoin Helle Oy:ltä. Ensimmäiset kukat ovat jo kuihtuneet, mutta uusia on tulossa ripeään tahtiin. On se vaan niin kaunis, oikea sininen unelma!

Ikkunalaudalla on jo vihreää. Lehtikorianteri on yrteistä eka ja aivan riehaantunut. Pitänee siirtää se esikasvatuslaatikostaan suurempaan ruukkuun. Ensimmäisiä makujakin päästiin jo maistelemaan.

Niin - ikkunlaudalla on vihreää ja sen lisäksi ahdasta. Onneksi ikkunalautoja on useampia ... Etualalla viimeksi kylvetyt chili (Jamaican Bell), sekä paprika (Long Red Marconi). Ostin myös pari kasvivaloa lisää pidentämään ikkunalaudan elättien iltoja.

Aapon Chiliä ja Saippuaa lukiessani tajusin, että olen istuttanut omat gloksinian mukulani väärin päin. Siis pitää istuttaa se "karvainen" puoli ylöspäin. Luojan kiitos, en ollut kastellut mukuloita pilalle ja kun käänsin ne, alta paljastuikin pienet kissantassujen näköiset alut! Kiitos Aapolle tästä vinkistä. Olin nimittäin aikeissa nakata mukulat mäkeen, kun eivät näyttäneet mihinkään ryhtyvän.

Hmm ... aurinko paistaa ja pakkaset hellittävät. Kohta saa ryhtyä tomaatin kylvöön!

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oho! :-D Aina eivät mukulat paljasta, miten päin niiden kuuluisi olla. Soilikkifani ilmoittautuu täälläkin!
Ja olit ihan oikeassa kääpiökurjenmiekoista (hyvä muisti!) - ne ovat ihan lemppareitani.

Saila kirjoitti...

Eiku sori, nyt sekoon - kääpiökurjenmiekkakommentti oli tarkoitus kirjoittaa Sarille Sarin puutarhoihin - kääk! Ei pitäisi mennä äkkiä bloggailemaan kesken työpäivän, niinku "tosi nopeesti vaan" :-D