perjantai 25. helmikuuta 2011

Kevään uutuuksia viljelijöille

Onneksi en hätiköinyt viime kasvukaudella parvekkeen sisustuksen kanssa, vaan tyydyin virittelemään itse viljelylaatikot laastiämpäreistä. Tänä keväänä on nimittäin tullut kaikenlaista kivaa markkinoille nimenomana parveke- ja ruukkuviljelijöitä ajatellen. Näihin on päästävä tutustumaan lähemminkin:


Tässä siis Kekkilän uutuus parvekeviljelysetti, jossa on jalallinen viljelylaatikko, hylly tarvikkeita varten, sekä köynnöstuki! Tästä linkistä lisää kuvia ja tarkempi esittely.

Niin ikään Kekkilän valikoimista, eli vihervitriini.http://www.kekkila.fi/kotipuutarhurit/tuotteet/koti-piha-tuotteet/vihervitriini, jossa säädettävät hyllyt ja automaattinen katon avaaja tuuletusta varten. Eli kun lämpötila nousee liian korkeaksi, katto aukeaa itsestään. Suomelan sivuilla on lisää juttua näistä tuotteista.

Myös Nelsonilla on tarjota pienoiskasvihuone parvekkeelle:


Tokihan nämä vitriinit, pienoiskasvihuoneet ja viljelylaatikot ovat aivan jotain muuta kuin laastilaatikot ja Hong Kongin muoviset kasvihuonehökötykset. Toisaalta intoa rajoittaa raha: vitriinin hinnaksi mainitaan 750€ ja viljelylaatikon hinnaksi 159€ (Nelsonin pienoiskasvihuoneen hintaa en tiedä). Jospa joulupukki olisi ensi jouluna armollinen?

Lopuksi vinkkaan Suomelan http://www.vihervinkit.fi/ -sivustosta. Arkistosta löytyy sivutolkulla mm. hyviä taimikasvatusohjeita.

1 kommentti:

Saila kirjoitti...

Onpa kivoja! Varsinkin tuo laatikko, jossa on ristikko. Vaikka sellaisen voi aika helposti lisätä itse laatikkoon, joutuu siinä silti näkemään vaivaa eikä lopputulos olisi ehkä noin hyvän näköinen.