keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Arvonta käyntiin:voita liput Kokkolan asuntomessuille!


Kuva: Lemminkäinen/materiaalipankki

Lemminkäinen lähestyi minua ystävällisissä merkeissä ja vinkkasi tulevista Kokkolan asuntomessuista. Lemminkäisen messukohde on As Oy Albatrossi - siis kerrostaloyhtiö - johon on yhteistyössä Paola Suhosen ja Sikke Sumarin kanssa toteutettu kaksi asuntoa ja puutarhaparveke. Siis huomatkaa vivahteet: puutarhaparveke, ei parvekepuutarha! :-)

Sain lähetyksen ohessa kirjasen "10 ideaa", jotka löytyvät myös netistä:
Siken ideat (parvekepuutarha) ja Paolan ideat (sisustusideoita luonnon- ja kierrätysmateriaaleista). Linkeistä löytyvät myös videot, joissa messukohteita esitellään tarkemmin.

Kuva: Lemminkäinen/materiaalipankki

Laitan jakoon yhden Siken idean: "kasvata juuttisäkissä (tai laatikossa tai ruukussa, toim. huom) lipstikkaa. Saat syksyllä maailman parhaan mausteen, kun kuivatat lehdet ja hierot ne suolan kanssa mausteeksi."

Enpä ole tullut ajatelleeksikaan, että yrtit voisi tosiaankin veivata suolan kanssa valmiiksi mausteseokseksi. Olen itse tähän asti vain kuivatellut lehtiä, tai käyttänyt niitä tuoreeltaan. Tuossa ideassa mainittu lipstikka on kyllä erinomainen mauste. Korvaa keitoissa lihaliemikuution ja suolattuna varsinkin.

Mahtaakohan Lemminkäisen toteutus enteillä suuntaa, jossa hyvän elämän unelma voi toteutua kerrostalossakin? Ja oivallusta, että pienemmässä mittakaavassa voi omalla parvekkeellaan toteuttaa samoja asioita kuin perusrivarin peruspihallakin? Jos omaa parvekettani ajattelen, niin mitäpä minulta puuttuisi? Parvekkeella kasvaa niin hyöty -kuin koristekasvejakin, siellä on loikoilupaikka ja vielä tilaa lapsenkin leikkeihin ainakin pienen hiekkalaatikon verran. Kokoontaitettavan ja helposti muokattavien ja siirreltävien kalusteiden ja istutussysteemeiden ansioista sieltä on järjestynyt jopa nukkumapaikka helleöiksi!

Näissä mietteissä siis arvonta lopultakin käyntiin! Ja säännöt samat vanhat: jätä kommenttikenttään komentti nimimerkillä (tarkemmat tiedot kyselen voittajalta sitten myöhemmin). Palkintona on kaksi lippua Kokkolan asuntomessuille, arvo n. 38 euroa. Messut ovat avoinna 15.7 - 14.8.2011, joten arvonta päättyy 13.7.2011, jonka jälkeen laitan liput välittömästi postiin. Eli hyvässä lykyssä voittaja ehtii aivan messujen avajaistunnelmiin.

Hyvää arpaonnea kaikille! :-)

29 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihanasti keksitty sana ja käsite tuo puutarhaparveke! Hyviä ajatuksia. Onneksi nykykerrostaloihin usein rakennetaan tilavat terassiparvekkeet.

Vaahtera-Maria kirjoitti...

Parvekepuutarha tai puutarhaparveke, kummin vain, siellä voi harrastaa monipuolista viljelyä ja tehdä oman paratiisin :)

Mielellään mukana arvonnassa!

Tiia kirjoitti...

Pakkohan tähän on osallistua, jos vaikka arpaonni suosisi ennätykselliset kaksi kertaa peräkkäin ;)

Mä itse asiassa eilen bongasin noi Siken "10 käskyä" bannerin kautta jostain, ja kävin tutustumassakin. Mun äiti on kova Sikke-fani, ja onhan hän kieltämättä aika sympaattinen tv-persoona - paljon mukavampi kuin eräskin välimäkeläinen...

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Mieki osallistun! Koskaan en oo mitään voittanut, josko nyt osuisi tämä ja/tai lotto ;)

Puutarhaparveke, parvekepuutarha...hmm, maistelen sanoja suussani :D

emilia kirjoitti...

Täytyypi osallistua. Oon seuraillut tätä blogiasi, kun itselläkin on hyötykasvipalsta ja parvekeviljelmät ajankohtaisia. Mun palstalta on vain pari kilometriä tuonne asuntomessualueelle :)

Miia kirjoitti...

Oma puutarhaparveke/ parvekepuutarha löytyy ja asuntomessut aina kiinnostavat!

Omalla lasitetulla parvekkeellani on helteellä niin kamalan kuuma, että haasteita kasvatukselle löytyy. Hieman on vielä sopivat kasvit hakusessa.

Blogiisi olen vasta juuri löytänyt, täytyy ottaa vaikutteita!

Nienna kirjoitti...

Oi ihania kuvia! Puutarhaparveke kelpaisi mullekin, kun tällä hetkellä kaiken sorttisten kasvien kasvattelu jää pelkästään ikkunalautojen varaan. Olisi niilläkin vielä muutama metri tilaa, mutta kun asunnon kanssani jakava mieshenkilö puhisee ja pudistelee päätään... Puhiskoon! :)

Eiju kirjoitti...

Mielelläni mukana arvonnassa! Mukavaa kesän jatkoa sinulle täältä Kainuun korkeudelta. Jos onnetar suosii, tulisi samalla sukulaisvierailu Kokkolan suuntaan.

elämäni matkat... kirjoitti...

Hauskaa sanaleikittelyä :)
Vinkkit tosiaan on hyvä, mullakin iso puska lipstikkaa jonka voisikin jalostaa.
Mukana arvonnassa, kuuleeko onnetar?!

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Onnetar on kuulolla ja kuulee kaikkia! :-D Ja tervetuloa blogiini, kaikki uudetkin "naamat"! :-)

Virve kirjoitti...

Hyvän kuuloisia vinkkejä, olenkin ilmeisesti saamassa lipstikan taimen ystävältä niin pääsen ehkä syksyllä kokeilemaan. Ja Kokkolakin osuisi reitin varrelle alas mummolaan pudotellessa ;)

kipa kirjoitti...

Asuntomessuille ois kiva voittaa liput!

Hanna kirjoitti...

Kokeillaan onnea, jos vihdoinkin osuis kohdalle ;)

Irina kirjoitti...

Liput ois ihana voittaa!

Anonyymi kirjoitti...

Olemme muuttamassa heinäkuun lopulla uuteen asuntoon, jotenka Asuntomessuilta olisi MAHTAVA YLLÄRI päästä hakemaan uusia sisutusvinkkejä!

Peukut ja varpaat pystyssä, Meppis odottaa arpaonnen kolahtavan! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Mukana arvonnassa! Messuille tie vie joka tapauksessa.

Kielo

Ulla kirjoitti...

Olisipa ihana voittaa liput, kun tarkoitus olisi suunnata messuille joka tapauksessa ja liput vielä puuttuvat.

Mielenkiinnolla odotan, miten talojen pihat on toteutettu.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ois kiva päästä kattoon upo uusia asuntoja

Creme kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä tuo puutarhaparveke! Pakkohan oli siis osallistua tähän arvontaan :)

Ihana blogi :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän sitä nykyään näkee monenmoisia parvekkeita ihmisillä. Lähinnä omasta luovuudesta ja viitseliäisyydestä kiinni, että mitenkä haluaa nähdä vaivaa oman parvekkeensa eteen; tietysti jos siellä viettää enemmänkin aikaa niin se motivoi panostamaankin parvekkeeseen enemmän. Kyllä pienestäkin parvekkeesta kivan näköisen, ihanan oman rentoutumispaikan saa jo pienelläkin tuunauksella.:) Mielikuvitus lähinnä rajana.

Asuntomessuille menossa oltaisiin mielellään; lippukuluissa olisi kyllä mukava säästää kun kauempaa tullaan.

Nimimerkki. Miuku

Tinski kirjoitti...

Oi, pakko nähdä tämä kohde. Suuntaan ensi kertaa Asuntomessuille ja olen intoa täynnä. Katsotaan, miten paljon vinkkejä, ideoita ja haaveita jää haaviin! Liputkin tietysti kiinnostavat.. arvontaan siis osallistuen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hauska tuo puutarhaparveke-sana! Olen menossa messuille, joten olen mielelläni mukana arvonnassa.

-Marjukka

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitos kaikille kehuista! :-)

Niina kirjoitti...

Kiitos inspiroivasta ja mukavasta blogista! Toivottavasti ehdin vielä mukaan arvontaan:-)

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Hyvin ehdit, Niina, mukaan arvontaan! :-)

Jennaaa kirjoitti...

Parvekkeella todellakin mahtuu tekemään vaikka mitä, varsinkin sadekeleillä on mukava leikkiä parvekkeella lapsen kanssa kun ulos ei viitsi mennä ja kuumalla ilmalla taas parvekkeella voi kylpeä kun sinne vie ammeen.

Sädehelmi kirjoitti...

Mukana arvonnassa! Toivottavasti ehdin mukaan!

Anonyymi kirjoitti...

Löysinpäs uuden ja inspiroivan blogin =)Kiitos!
Ja messuille suuntaamassa, joten ehdottomasti mukana arvonnassa jos vain ehdin vielä mukaan =)
-Maria-

Kiisseli kirjoitti...

Sekin hyöty asuntomessuista, että löytyi tämä kiinnostava ja kiva blogi.