lauantai 2. heinäkuuta 2011

In the jungle

Tältä näyttää parvekkeen toinen pääty nyt. Aamulla oli pakko ryhtyä hommiin ja perata pusikkoa, sillä laatikoiden kastelu oli jo vaikeaa.

 Kuvassa etualalla oikealla on elämänlanka, jonka sidoin kasvamaan kohti katosta roikkuvaa paju/metallikynttelikköä. Elämänlangassa ei vielä näy montaakaan kukkanuppua. Tähän pitäisi tulla syvänpunaiset kukat ja on varmasti komea näky, jos vain äityy kukkimaan.

Ja tässä parvekkeen toista päätyä ja kelloköynnöksen latvuksia. En ehtinyt laittaa kelloköynnökselle bambukeppejä kummempia tukisysteemejä, mutta hyvin tuo näyttää kasvavan rapattua seinääkin vasten. Kelloköynnöksen vieressä on aiemmin postaamani kärhö, joka sekin hipoo jo taivaita.

5 kommenttia:

sea kirjoitti...

Mä olen niiiiiin kade! Miksi mulla ei viherrä noin. Tyhmä pimeä parveke! Ääää... Jos joskus ostan oman asunnon ensimmäinen kriteeri on kyllä valosa parveke. :D

Partsipuutarhuri kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Partsipuutarhuri kirjoitti...

Moikka!
No mut onhan niitä varjossakin viihtyviä kasveja! :-) Vaikka tietysti valoisasta parvekkeesta on etua. Toisaalta näillä helteillä tuntuu siltä, että tällaine paahteinen länsiparveke ei ole ihan kaikkein paras keksintö kun se ei viilene yöksikään.

sea kirjoitti...

Meillä paistaa vain kolme tuntia päivässä parvekkeelle ja puolet parvekkeesta on oikeasti todella varjossa (puolet ns aukosta on ummessa eli puoli parveketta on täysin ilman suoraa valoa). Yritin valita varjossa viihtyviä kasveja, mutta mikään ei ainakaan vielä kuki... Varjokasveja on muuten yllättävän vähän kun toive olisi a) kasvattaa siemenestä b) kukkiva.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Ahaa, sun parvekkeella on siis todella paha valopula. :-(

Löysin tällaisen listan, vaikka olet sen ehkä nähnytkin.
http://puutarha.net/index.asp?s=/artikkelit/48/parvekkeelle+varjoon+sopivat.htm