sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kuvia palstalta

Vaikka sanoin, ettei tuoreita kuvia palstalta nyt ole, niin onpahan tavallaan kuitenkin.
Kun eilen fillaroin takaisin kotiin ja pysähdyin mäen alle taluttamaan pyörääni, tajusin, että toinen jalkani vuosi kuin seula. Siis veri valui norona pitkin koipea ihmeellisistä rei`istä! Hyvä etten yksykskakkoseen soittanut kun jalka näytti kuin haulikolla ammutulta. 8-)

Kotona sitten tajusin, että näiden täytyy olla mäkäräisten tekosia, niitä kun on ollut tänä vuonna runsaasti. En ole itse kuitenkaan tehnyt näiden kanssa aiemmin tuttavuutta, eikä niitä viime vuonna palstallakaan ollut. Outoja elukanjälkiä kyllä sinänsä, että vieläkin saattavat alkaa vuotamaan aivan yks kaks, eli ovat purreet ihan kunnon kuopan - ja vielä huomaamattani, sillä keskityin vain hyttysten huiskintaan.

4 kommenttia:

Mummo kirjoitti...

Toivottavasti ei nuo puremat tulehdu, joskus ne tekee senkin ja silloin voi joutua turvautumaan antibioottiin. :(
On se vaan kummaa että aina meillä on joku ötökkä riesana.
Minähän voitin kirppasodan ekan erän, mutta nyt on taas muutama pirulainen ilmestynyt. Hyttysiä ja mäkäräisiä on meilläkin ihan mustanaan. Ampiaiset on tehneet pesiään joka paikkaan, pakko oli turvautua oikeisiin myrkkyihin, kun pihapöytien alapintaankin alkoivat pesäänsä laittaa. Myös muurahaisia on ollut normaalia kesiä enemmän, lautakasasta jouduin nekin myrkyttämään kun olivat niin äkäisiä kun lautoja yritti ottaa.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Nyt on ilmeisen hyvä(paha) ötökkävuosi. Vaikka ihme kyllä, kirppoja ei ole omalla palstallani näkynyt. Ilmeisesti nuo ihmissyöjämäkäräiset korvaavat kirpat tänä vuonna.

Sen sijaan parvekkeella käy kuhina: ansarijauhiaiset ovat taas lisääntyneet ja nyt ei kyllä muu auta kuin pyretriini, mikään Tolu-määrä ei niitä enää karkoita. :-/

Lilium kirjoitti...

Kyllä inhottavat minuakin monet paukamat jaloissa ja käsivarsissa. Olin pari iltaa lipunmyyjänä kesäteatterissa ja sielläkin ne pahalaiset söivät.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Sun olis, Lilium, pitänyt hommata jotkin hervottomat hyttysavut lipunmyyntikoppiin! :-)

Ampiaisista puheenollen ... meillä ovat mökille kuulemma majoittuneet taas kerran sähkökaapin taakse. Viime kesänkin majailivat siellä, olivat tehneet pesän vuorilautojen väliin. Kun lähestyikin kaappia, tuli armeija kimppuun. On vaikea edes paikallistaa sitä pesää, koska se voi olla vaikka rakennuksen sisällä katonlappeen korkeudella. Mutta siis sähkökaapin ovat ottaneet hallintaansa. Kellä sähkö - sillä valta! ;-)