perjantai 14. tammikuuta 2011

Ostoksia ja ensimmäiset kylvöt

Olen kierrellyt kauppoja kotisohvalla istuen.
Puutarhakirjoilla http://www.puutarhakirjat.fi/ on ale-meneillään ja tilasin sieltä muutaman teoksen, kuten kahdella (!) eurolla Mikko Piiraisen "Rikkaruohot". Kirjassa on esitelty yleisimmät rikkikset valokuvineen, niiden luonnonmukaista torjuntaa, sekä rikkisten hyötykäyttöä. Tätä teosta suosittelen!

Uusi Pihakalenterikin kolahti postista ja tuli välittömästi keväinen olo.

Kalenteri onkin tarpeen, sillä laitoin viime viikonloppuna itämään muutamia viime kesänä kasvattamani chilin siemeniä ja tänään itäneet siemenet pääsivät multaan. Tämä viime kesänä kasvattamani (cayanne) chili oli ap. F1 siemenistä kasvatettu, joten uusi sukupolvi ei ilmeisesti ole äiteensä kaltaista porukkaa, vaan mitä sattuu -tyyppistä. Teinkin tämän kokeilun puhtaasta uteliaisuudesta ja jännityksellä odotan taimettumista.

Muistakaahan osallistua arvontaan (pari bloggausta taaksepäin)! Aikaa on tämän kuun loppuun saakka. :-)

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ai, minä katselin chilien siemeniä, mutta en vielä... kun ei ole kasvihuonetta, sitten joskus kun on, niin varmasti laitan chilejä ja tomaatteja!

Tiia kirjoitti...

Ja mulle tulikin nyt yksi uusi variaabeli hommaan mukaan - me muutetaan. Eli ainakaan samaa palstaa en ens kesänä viljele, ja riippuen siitä mihin muutetaan, että viljelenkö mitään ainakaan muualla kuin sisätiloissa.. Nykyisessä ihanassa kämpässä nousee (taas) vuokra ja alkaa olla niin kipurajalla, että on pakko muuttaa halvempaan :(

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Sailalle: ei chilit kasvihuonetta vaadi, minäkin kasvatin itäparvekkeella pari puskaa, ihan kivasti tuli satoa! :) ja kyllä parvekkeella tomaatitkin viihtyy :)

Hyvää kasvukautta 2011 Partsipuutarhurille!

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Saila: äkkiä kasvihuone pystyyn. Pitäähän nyt torpan emännällä kasvihuone olla!

Mun chilipensaat tuotti hyvää satoa myöhään syksyyn ja jäivät sitten pakkasten armoille parvekkeelle. Nyt ottaa päähän, sillä tajusin, että ne olis voineet menestyä talven yli tuolla viileällä ikkunalla. :-E

Tiia: no voihan sentään. Toivottavasti löytyy uusi asunto isolla parvekkeella ja jonkun palsta-alueen vierestä. Pidän peukkuja!

Kukkahattuneiti: kiitos paljon! Samoin sinulle!:-)