sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Siemeniä

Tilaamani siemenlähetys Isoäidiltä tuli jo viime viikolla, eli muutamassa päivässä! Todella hyvää ja nopeaa palvelua.

Tässä erässä saapuivat aiemmin mainitsemani avomaankurkku "Bush Champion F1", (joka sopii myös amppelikasvatukseen), Silkkiunikko "Falling in love" sekä Paprika "Long Red Marconi".

Näiden lisäksi tulivat
- bataviansalaatti "Printemps"
- avomaan runkotomaatti "Tamina"
- pensastomaatti "Tiny Tim"
- kurpitsa "Uchiki Kuri"
- vihanneskrysanteemi l. Kruunukakkara

Vihanneskrysanteemi on minulle aivan uusi tuttavuus. Olen lukenut sen viljelystä ja käytöstä eri blogeista ja kiinnostuin kokeilemaan. Sen kerrotaan olevan nopeakasvuinen vihannes ja aromaattinen mauste. Vihanneskrysanteemissa on on keltaisia ja valkoisia päivänkakkaramaisia kukkia ja sen versoja voi käyttää aasialaisen keittiön keitoissa ja salaateissa. Siemenpussin mukaan vihanneskrysanteemi voidaan suorakylvää jo toukokuussa ja satoa se antaa lokakuulle saakka. Siis syötävää ja silmäniloa samassa kasvissa!

Kuvassa vihanneskrysanteemia Paratiisin taimitarhan/Lord Nelsonin valikoimista:


Yllätyslahjaksi sain pussin punaista aitoelämänlankaa. Se päätyy köynnöstämään parvekkeelle suureen ruukkuun.

Tomaatin suhteen tein pienen virhearvion. Ajattelin avomaantomaatti Taminaa palstalle kasvatettavaksi ja vasta tilauksen tultua tajusin, että kyseessä on runkotomaatti. On epätodennäköistä, että saisin palstalla runkotomaatit tuettua ja hoidettua niiden vaatimalla tavalla. Aionkin kokeilla, onnistuisivatko parvekkeella.

Tiny Tim -pensastomaattia minulla oli viime vuonnakin ja se tuotti parvekkeella mukavan sadon. Lisäksi vein ylijääneitä taimia myös palstalle ja yllätyksekseni selvisivät siellä oikein hyvin ja kypsyivät erittäin maukkaiksi.

Ei kommentteja: