perjantai 25. syyskuuta 2015

Retkimuisteloita: Näränkä, heinäkuu 2014

Laitan tänne pikkuhiljaa myös postauksia viimeisen parin vuoden aikana tehdyistä retkistä. Niitä on lukuisa määrä, sillä ei juuri kuukautta ole, ettemme jossakin retkeilemässä kävisi.

Kesäisin retkeilemme paljon Kuusamon mökiltämme käsin ja mahdollisuudet kohteiden suhteen ovatkin siellä lähes rajattomat. 

Toissa kesänä kävimme lähellä rajavyöhykettä, Närängässä, Kuusamon vanhojen metsien alueella.

Lue lisää Närängästä täältä: http://www.luontoon.fi/naranka
Ja tässä kohde kartalla: http://www.retkikartta.fi/?id=31313

Oma reittimme kulki Närängänvaaran yli Närängänjatkolle, josta edelleen takaisin lähtöpisteeseen Suojärven ja Peurojärven välistä Hyöteikönsuon läpi. 


Parkkipaikalta lähti melko jyrkkä nousu Närängän entiselle erämaatilalle. Tilalla on mielenkiintoinen historia: http://julkaisut.metsa.fi/julkaisut/show/1795

Päärakennus toimii Metsähallituksen vuokratupana ja pihapiirissä on useita rakennuksia, joista yhdessä toimii avoin näyttely, jossa kerrotaan tilan historiasta ja ympäröivästä luonnosta mielenkiintoisella tavalla.Pihapiirissä asuivat maisemanhoitajina toimivat lampaat.


Maisema tilan pihasta käsin.

Varsinainen retkeilyreitti oli hyvin viitoitettu. Maasto oli paikoin vaikeakulkuista ja nousut jyrkkiä, mutta ylhäällä vaaran päällä aherrus palkittiin satumaisilla maisemilla.Viihdyimme Närängässä lähes koko päivän, eikä muita ihmisiä juuri näkynyt. Pari kertaa ohitimme jokusen retkeilijän, mutta tulipaikat ja laavut olivat aivan tyhjiä. Rauhassa siis sai kulkea.


Peurojärven laavu. Rauhallista oli. Nuo pienemmät kengät kuuluvat silloin 7- vuotiaalle juniorillemme, joka on pienestä pitäen retkeillyt mukanamme ja tämäkin päivä melko vaativassa maastossa sujui loistavasti.


Eikä retkeä ilman metsänasukkeja.


Näränkä on upea paikka. Historiaa ja luontoa samassa paketissa. Suosittelen myös omaa rauhaa kaipaaville retkeilijöille. Syyspuolella porukkaa saattaa olla liikkeellä enemmänkin, mutta heinäkuu vaikutti hiljaiselta. Ja ellei halua polun vankina olla, vaan poiketa polutyomille, niin ei muuta kuin kartta kouraan. Erämaata ja hiljaisuutta riittää. :)

* * * * * * *

joma-sport.fi - tekstiilit, varusteet ja kengät jalkapalloon, futsaliin, juoksuun, fitnesiin, kuntosalille, tennikseen, vapaa-aikaan ...

2 kommenttia:

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Olipa tosiaan mielenkiintoinen tarina, kävin lukemassa. Meilläkin parin viikon päästä suuntana lappi, tosin työreissun merkeissä. Mutta pääseepähän nauttimaan maisemista edes autosta käsin :)

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitos kommentistasi ja oikein mukavaa työmatkaa! :) Maisemaa tosiaan riittää, ja taitaa jo ruskakin olla kohta komeimmillaan. :)