tiistai 29. syyskuuta 2015

Pyhäjärvi elokuussa


Säkylän Pyhäjärvi on varsinainen helmi keskellä aakeaa laakeaa lounais-suomalaista maisemaa. Alunperin sisäsuomalainenkin viihtyy näissä maisemissa mainiosti.

Kiersimme järven autolla eräänä elokuun sunnuntaina ja pysähtelimme välillä evästelemään ja patikoimaan pikkulenkkejä eri kohteissa. Matkan pituus järven ympäri teitä pitkin on 80-90 km, joten se sopii hienosti pyöräilyreitiksi ja miksipä ei myös kävelyyn. Majapaikoistakaan ei pulaa tule, sillä järven rannalla on useita leirintäalueita, mökkivuokrausta ja Säkylästä taitaa hotellihuoneitakin löytyä.

Itse järvimaisemien lisäki suosituimpia käyntikohteita taitavat olla Säkylän rantatien maisemat mahdottoman hieno ja varsinkin Alvar Aalto faneja kiinnostava Kauttuan Ruukinpuisto:

Kauttuan ruukki
Ruukinpuisto, Eura
https://goo.gl/maps/xQMFG7MFHvC2

Ja tietysti monet tuntevat Honkilahden Sieravuoren ja Sieravuoren juhannusjuhlat. ;) 


Sieravuoressa on toki tarjolla rauhallisempaakin menoa tapahtumien ulkopuolella.
Sieravuoren matkailukeskuksen takaa rannasta löytyy nuotiokatos ja aivan uskomattoman upeat rantakalliot. Matkailukeskuksen ympäristössä on puolestaan valmista ulkoilureitistöä n. 9 km:n verran.
Pyhäjärven merellinen tunnelma syntyy siitä, ettei järvessä ole juurikaan saaria. Vain aavaa ulappaa. 
Ja purjeveneitä!

Tunnelmat vaihtelevat länsipuolen jylhistä kalliorannoista itäpuolen hiekkarantoihin Säkylän rantatien varrella.


Pyhäjärven lähistöllä, Pöytyän Yläneen puolella, sijaitsee myös Vaskijärven luonnonpuisto, eikä Kurjenrahkalle ja Kuhankuonollekaan kummoinen matka ole. 

Monipuolisuutensa ansiosta Pyhäjärvestä tulee varmasti yksi vakioretkikohteistamme. :)

Vaskijärven luonnonpuisto
Pöytyä
https://goo.gl/maps/swDUxoY2SVw

Ei kommentteja: