torstai 24. syyskuuta 2015

Tätiratsastusta, osa 2

Aloitin siis ratsastustunnit tänä syksynä ja kaikenlaista koheltamista on ollut.
Nyt sentään osaan jo varustaa hevosen, harjata ja putsata kaviot ym. perustoimenpiteet. 

Tähän mennessä olemme menneet ihan peruskäyntiä, harjoitelleet oikeaa istuntaa, kevyttä ravia, harjoitelleet kevennyksiä ja pohkeenväistöjä ja tehneet käännöksiä ja sen sellaista alkeistason harjoitetta. Rohkeimmat ja edistyneemmät ovat jo harjoitelleet laukannostoakin, mutta itselläni riittää tekemistä vielä ravissakin. Ennen kaikkea siinä, että saisin pidettyä ravin yllä.

Välillä menee hyvin, välillä taas hevonen tekee mitä mieli tekee, koska en osaa pyytää selkeästi sitä mitä haluan. Ja tietynlainen ylivarovaisuus näkyy kaikessa tekemisissäni.

Viime tunti oli aika tuskaa, mikään ei mennyt oikein mitenkään. Ja kevennysten treenaaminen tuntuu näin kolmen päivän perästäkin lihaksissa. 

Varusteet olen jo hankkinut - paitsi ratsastuskengät/saappaat. Olen yrittänyt käydä sovittelemassa parissakin liikkeessä saappaita tai muita kenkiä, mutta mitkään eivät tunnu hyvältä. Minullahan tuo oikea jalkaterä on hieman eri paria vasemman kanssa, joten kenkien osto on aina tuskaa, olipa kyseessä lenkkari tai korkkari (joita en kylläkään pysty käyttämään).

Olen siis ratsastanut Viikkarin kumisaappailla. Ei ehkä tyylikästä, mutta saavat kelvata siihen kunnes oikeasti sopivat saappaat löytyvät. 

Vinkkinä: Myös XXL-liikkeissä on ratsastustarvikkeita. Ei huimaa valikoimaa, mutta pieni valikoima kaikkea ja mm. erilaisia sukkia ja hanskoja edullisin hinnoin.

Ei kommentteja: