maanantai 21. syyskuuta 2015

Sentään jotain


Kaikille on varmaankin tullut selväksi, että mennyt kesä oli lähestulkoon olematon ja kuten aiemmin totesinkin - kelvoton. Pahoittelen kirjoitukseni negatiivista sävyä, mutta kun sitä kuukausitolkulla odottaa tulevaksi ja tuleekin kirjaimellisesti lunta tupaan, niin kylläpä ottaa päähän.

Istutin tänä vuonna parvekkeelle paljon daalioita. Daalia on parvekeistutuksissani yksi lempikukistani. On helppo kasvattaa, kukkii runsaasti, värejä on mistä valita, samoin kokoja ja muotoja. Hyvä leikkokukka. Edellisen kesän daalisadosta ilahtuneena varustauduin tänä vuonna 12 juurakolla.

Tulos olikin odottamattoman olematon. Osa ei kuki vieläkään, osa sai kylmää jo alkukesästä ja nuppuja on kyllä tullut, mutta ne eivät aukea. Sentään jokunen jaksoi viritellä kukatkin, kuten tämä kuvan ihanuus.

Ensi kesänä uudestaan daalioita ja toivottavasti paremmalla onnella.

Eipä sen puoleen, mikään muukaan ei tänä kesänä minun parvekkeellani rehottanut. Vaikka lasitus antaa paljon suojaa, niin eihän mikään kasva ikuisessa alle 10 asteen lämpötilassa ja valottomassa, elottomassa ja harmaassa säässä. Harmin paikka.

* * * * *
Tilaa nyt Viherpiha erikoishintaan 4 numeroa 19,90!
Saat tilaajalahjaksi Kauneimmat puutarhat -kirjan.

Ei kommentteja: