sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Hävikkiä ikkunalaudalla, osa 2

Jaaha. Meirami lähti myös taimien taivaaseen.

Pikainen kuolemansyyntutkinta osoitti, että exituksen syy on sama kuin petunian taimilla, eli liian vähäinen kastelu. Osa yrteistä kasvaa lasittamattomissa pikkusaviruukuissa, jotka kuivahtavat niin ikään melko äkäiseen ja olin aliarvioinut taimien vedentarpeen nyt kun aurinko paistelee ulkona jo täydeltä terältä.

Ensi viikolla on pakko tokeentua siirtelemään taimet avarampiin olosuhteisiin, tai sorrun vielä useampaankin kuolemantuottamukseen.

Eli: kastelkaa taimenne! Sen jälkeen kun ensimmäinen varsinainen lehtipari ilmestyy, vedentarve kasvaa enemmän kuin voi aavistaakaan.

3 kommenttia:

Titta kirjoitti...

Näin muuten tekee. Aurinkoisina päivinä pieniä taimiruukkuja saa kastella joka päivä, muuten on lähtö lähellä. Nimimerkillä itsekkin kantapään kautta taas tälle keväälle oppinut...

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Sanopa muuta. Ensi vuonna kylvän kaiken mahd. suuriin turveruukkuihin tai muovisiin vähän suurempiin kylvöastioihin, että vettä riittää pidemmäksikin aikaa. Oppia ikä kaikki!

Titta kirjoitti...

Ne turveruukut on mulla pannassa, samoin kaiki sanomalehti-pahvitötterö-viritykset. saan ne aina joko homehtumaan tai kuivamaan hengiltä, kun niissähän sitä haihduttavaa alaa on vielä enemmän kun muovi-purkissa. :D Tyydyn muovisiin, tukeviin versioihin kertakäyttömukeista, leikkaan vaan reiät pohjaan, samoin ne pienet neliskanttiset taimipotit on näppäriä, kun mahtuvat niin vieri viereen ettei jää hukkatilaa. Ja normaali kukkaruukut tietysti(joita ei huononna se seikka että niitä saa ilmasiksi esim. hautuumaan roskiksesta). -Nuo kaikki palvelee monta vuotta yhteen menoon kun pesee vaan kunnolla aina keväällä.