sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Torjunta-aine Bio Neko

Kuten aiemmin kerroin, ystäväni vinkistä kävin ostamassa Bio Neko -torjunta-ainetta. Pari kauppaa kiersin läpi, ja Pirilän kukkatalosta sitä lopulta löysin.
Tuote on 100% luonnontuote sisältäen mäntysuopaliuosta, pietaryrtti-, salvia- ja laventeliuutetta. Tuotteen kerrotaan tehoavan lehtikirvoihin, ansarijauhiaisiin ja vihannespunkkeihin sisätiloissa, kasvihuoneissa ja puutarhassa. 500 ml:n pullo maksoi 8,90 €, mutta tuote on kyllä riittoisa, sillä parilla suihkaisulla saa kyllä sumutettua pienemmän kasvit läpikotaisin.
Nyt kasvit ovat saaneet ensimmäisen käsittelyn torjunta-ainetta ja kovasti seurailen, kuinka käy. Ruusua en vielä hennonut heittää pois. Koitin vain karsia tuhoutuneilta näyttäneet versot ja eristin sen muista kasveista viemällä sen keittiön ikkunalaudalle.

2 kommenttia:

Titta kirjoitti...

Plantsusta kattelin että mimmosia tököttejä on tarjolla jos ei jauhiaiset mäntysuovalla lähe, mutta tätähän minä käynkin hakemassa jos toteat että toimii!

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Tätä on ainakin kehuttu kovasti!

www.neko.fi sivustolla kerrotaan, että "MTTK:n lausunto: Neko Biotorjunnan aineosat ovat orgaanista alkuperää. Tällaisten aineiden käyttö tuhoeläintorjunnassa on hyvä vaihtoehto synteettisesti valmistetuille kemikaaleille.
1. käsittelykerta: kirvat - teho 100%
ansarijauhiaiset - teho 96%
vihannespunkit - teho 96%.
Uusintakäsittelyillä varmistetaan lopullinen teho."

Eli suurin osa elukoista ilmeisesti lähtee jo ensimmäisellä kerralla, mutta uusintakäsittely tietysti kannattaa suorittaa.