sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Hävikkiä ikkunalaudalla

Menetin typeryyttäni osan petuniantaimista.
Pussissa oli alunperinkin vain toistakymmentä siementä. Taimia nousi 12 kpl ja niistä pystyssä on enää seitsemän, koska menin "väli"koulimaan taimet munakennoihin ja unohdin kastelun.

Munakennot kuivuvat alta aikayksikön, joten vaikka taisin itsekin aiemmin suositella niitä kylvöhommiin, niin enpä suosittele enää. Imevät vettä kuin sienet, mutta kuivuvat nopeasti, joten vähintään pari kertaa päivässä pitäisi kosteutta kyylätä tai muistaa laittaa kennojen alle korkealaitainen aluslautanen, jolle mahtuu enemmän vettä.

Onneksi muut taimet ovat muovisissa kylväkennostoissa ja turveruukuissa. Nyt kun maaliskuun aurinko paistaa jo puoliltapäivin ikkunoistamme sisään, kasvavat taimet silmissä ja imevät hirvittäviä määriä vettä.

Lähiaikoina joudun siirtämään kaikki taimet suurempiin kasvuruukkuihin hieman etuajassa, sillä olemme lähdössä pääsiäisen tienoilla koko viikoksi reissuun ja taimien tulisi pärjätä vain blumat-kastelijan avulla koko viikon. Kylvörasioissa se ei onnistu, joten ankaraa ruukutusta on luvassa.

Meillä on tehty remonttia ja kaiken maalaamisen, roudaamisen ja hääräämisen keskellä on parvekepuutarhan suunnittelu jäänyt vähemmälle huomiolle. Ensi viikolla on kuitenkin luvassa lisää kylvöjä ja kuvasatoakin.

Ei kommentteja: