sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Mitä opin tänään?

Paitsi että 1) taimia pitää kastella urakalla sen jälkeen kun ensimmäiset kasvulehdet ovat ilmestyneet, kannattaa myös alunperin kylvää ne 2) riittävän suuriin ruukkuihin, jotta koulintavaiheita ei tarvita useita ja kannattaa 3) kylvää harvaan.

Menin kylvämään basilikat minikasvihuoneen muovikennoihin. Tietysti kylvin ne liian tiheään, joten taimia nousi n. miljoona per kenno. Kun tänään ryhdyin ruukutuspuuhiin ja yritin irrottaa basilikan taimien multapaakun kennosta, levisi joka ikinen multapaakku miljooniksi atomeiksi ja taimet hyökkäsivät pitkin keittiötä kuka minnekin.

Sieltä sitten yksitellen poimin taimia ja yritin saada ne uudelleen istutettua pirun pitkine juurineen uusiin ruukkuihin. Kun olin onnistunut pelastamaan pienen osan taimista, kyllästyin ja raivostuin ja heitin loput roskiin.

Ikinä en kylvä pieniin turveruukkuihin tai kennostoihin enää yhtään mitään! Parempi tapa olisi kylvää kaikki niihin isompiin turveruukkuihin ja suorittaa vain taimien harventaminen jos tarve vaatii. Näin taimet saisivat olla öllöttää lähes istutukseen saakka samassa purnukassa, ja turveruukun voikin sitten istuttaa sellaisenaan suoraan kasvupaikalle. Osalle tomaateista ollin älynnyt tehdäkin näin.

En tiedä miten basilika ottaa koulimisesta kärsäänsä. Voi hyvin olla, että menetin kaikki taimet, mutta onneksi siemeniä on vielä jäljellä ja ehtinen vielä kylvää uudet.

Niin ja kuvia en tästä katastrofista laita ...

1 kommentti:

Titta kirjoitti...

:D Voin sieluni silmin nähdä tuon episodin, itelläkin meinaa aina välillä tulla haukatuksia vähän liian haastavia paloja ja into kun loppuu, alkaa turhautuminen saada jalansijaa... :D