tiistai 9. maaliskuuta 2010

Kumppanuuskasvit ja laastipaljut

En muista olenko aiemmin kirjoittanut kumppanuuskasveista. Tässä on joka tapauksessa aiheesta hyvä taulukko, jota myös parvekepuutarhureiden kannattaa tutkia. Toiset kasvit parantavat toistensa makua, torjuvat toisensa tuholaisia - ja toisaalta jotkut heikentävät toistensa kasvua. Erittäin mielenkiintoista, joskin aiheuttaa hieman päänvaivaa kun miettii, miten saada kaikki kasvatit mahtumaan ja kuinka ne sijoittaisi.

Sijoituksesta puheen ollen: hain tänään Biltemasta kolme 65 litran laastipaljua. Ovat suorakaiteen muotoisia, mustia muovisia ja erittäin tukevia laatikoita. Hintaa vain 6,90 kpl. Paljuista saan hyvän ja riittävän syvän kasvatusalustan mm. sipulille ja porkkanalle ja yhteen paljuun mahtuu useampia tomaatin ja kurkun taimia. Helpottaa elämää huomattavasti, kun ei tarvitse joka purkkia kastella erikseen.

Ja kun kumppanuuskasveista oli puhe, niin paljujen laidoille voi laittaa yrttejä, krassia tms. kukkia naamioimaan muuten aika kalseita laatikoita.

2 kommenttia:

Titta kirjoitti...

Olit jättänyt kommenttia blogiini, ja sitä kautta löysin tieni vastavierailulle.
Vastaukseni kysymykseesi on tietysti että toki saa linkittää, sehän on jopa toivottavaa, jos niin vaan haluaa tehdä. :)
Nyt alan katsella tarkemmin blogiasi, koitan saada näitä lukijoita jotenkin näkymään tuolla blogissa tai edes jossain jossain välissä, mutta pitää vähän opiskella ensin miten se tapahtuu, koska nämä lukemistot ja muut on aika hepreaa vielä. :D

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Hei vaan ja tervetuloa blogiini!
:-D

Sulla taitaakin olla kohta jo täysi kesä, kun elämänlankakin pukkaa kukkaa (huomasin sivuiltasi)! Itselläni on kohta äitienpäiväruusu kukassa, nuput avautunevat ensi viikon aikana. Talvehti kellarissa ja kun otin sen sisälle, ilmestyivät ensimmäiset nuput parissa viikossa. On se hienoa, kun on taas kevät!