sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kukkia ja tomaatteja

Ostin pari päiväää sitten kevään ensimmäiset tulppaanit. Viidentoista kukan nipusta sai kolme maljakollista näitä silmäniloja. Yksi maljakko on tässä työpisteeni vieressä ja pysähdyn vähän väliä ihailemaan näiden tulppaanien väriä ja taiteellista muotoa.

Samalla kauppareissulla lähti kotiin tämä esikko. Parilla eurolla näin paljon kauneutta! Uskomatonta, miten monenlaisissa väreissä esikoita nykyään saa. Ihastuin tämän yksilön hörsömäiseen ja romanttiseen lohenpunaisen - pinkinkirjavaan olemukseen.

Lopuksi esittelen viimesimmän tarvikehankintani: ostin kokeeksi esikasvatuslaatikon/minikasvihuoneen, jossa turvepelletit valmiina. Ensin laatikkoon kaadetaan vajaan litran verran vettä, jotta pelletit turpoavat. Sen jälkeen pellettien päällä oleva verkko siirretään syrjään ja kylvetään siemenet. Kansi päälle ja itämään. Tämän helpommaksi tuskin voi enää viljelyhommat tulla. Mullan kanssa läträäminen jää kokonaan väliin (tosin minun mielestäni se mullan tuoksu on aivan parasta!). Siis siistiä ja helppoa. Laatikko on hyvin suunniteltu, sillä se on kapea ja mahtuu siis lähes mille tahansa ikkunalaudalle. Ihan kiva hankinta pienissä tiloissa viljelevälle.

Tähän lootaan pääsivät esikasvatukseen tomaatit Tiny Tim (pensastomaatti) ja runkotomaatti Tamina. Lisäksi kylvin muutaman tomatillon ja viinisuolaheinän siemenen.

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Mäkin olen tykästynyt noihin pelletteihin, herättävät sisäisen insinöörini... Ja väkisinkin tulee mieleen, kuinka paljon kuljetuskustannuksissa säästettäis jos multa pakattaisiin aina pelletteihin - toki se niiden siihen muotoon saattaminenkin varmasti maksaa mansikoita.

Mulla ei ole vielä kylvettynä kuin basilikaa ja oreganoa... mutta torstaina mennään kattomaan paritalonpuolikasta tästä läheltä, siinä ois oma piha ja kaikki... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Onnea katsastusreissulle! :-D

T. Partsipuutarhuri