tiistai 15. maaliskuuta 2011

Voihan perrrr ... silja!

Siis aivan uskomatonta ... Tähän astiaan kylvin mintun ja persiljan kylvömatot. Merkkasin viljelykset väärinpäin ja tyytyväisenä olen seurannut, miten minttu on muka kerrankin itänyt ja versonut ennen kuin se paljastui persiljaksi! Toki olen tyytyväinen persiljaankin, mutta en ymmärrä miten en ole kertaakaan elämässäni saanut minttua itämään! Viime vuonnakin yritin kahteen otteeseen, eikä kummallakaan kerralla onnistunut, joten ostin valmiin kasvin puutarhamessuilta. Se kyllä viihtyi sitten hyvin ja vähän liiankin kanssa. Minun ja mintun kemiat eivät selvästikään kohtaa ...

Gloksinia puolestaan on viihtynyt hyvin sen jälkeen kun älysin kääntää mukulat toisin päin. Nämä ovat aivan IHANIA! Niin pehmoiset pörröiset lehdet, joita tekisi mieli silitellä. Miten kasvitkin voivat olla niin suloisia ja hellyttäviä!?

Sunnnuntaina tein pientä piha- ja lähiympäristötarkastusta kiertelemällä taloyhtiömme pihassa ja puistossamme. Nämä tulppaanit koristavat tyttäreni päiväkodin ikkunoita. Hyvin näyttävät nekin viihtyvän ja kasvavan. :-)

Puistomme purosta on jää lähtenyt ja iloinen solina ja loiske käy kun puro kiidättää sulavia lumia kohti Aurajokea. Tästä viimeistään tietää kevään koittaneen.

Jaaninojan pituus on n. 8 kilometriä ja se laskee Aurajokeen Kuralan kylämäen alapuolella. Puronvarsi on talkoilla kunnostettu ja maisemoitu ja se virtaa aivan parvekkeemme alla. Puronvarren pusikoissa on melkoisesti elämää: lintuja, monen lajin hyönteisiä, rusakoita, fasaaneja, kettuja ... ihana keidas kauniissa puistossa.

Kuten jäljistä näkyy, ensimmäiset sorsat ovat palanneet ja käyneet jo uimassakin. Sorsat katosivat kun puro meni jäähän, mutta nyt taas kaakatus kuuluu.

Keväisin jaksan ihastella vaikka loputtomiin puiden latvuksia ja oksien muotoja kirkkaansinistä taivasta vasten.


Ja kun lehti ei vielä ole puussa, voi bongailla viimevuotisia linnunpesiä. Löysin vähässä ajassa toistakymmentä pesää tästä talomme ympäristöstä. Kyllä kevät on ihanaa aikaa!

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihania kuvia! En ole koskaan kylvänyt minttua, ihmeellistä, että se on niin hankalaa! Hieno persilja, tosin ;-)
Ja ihania tulppaaneja ovat lapset askarrelleet! Todella keväisiä kuvia, minäkin ihailen puiden latvuksia huikaisevan sinistä taivasta vasten. Kaiken maailman oksanmuodot, kävyt ja siemenet näkyvät nyt hyvin kun ei ole lehtiä.
Gloksinia on suloinen. Pieni samettinen kasvivauva, ihan tässä heltyy! Niitä oli joskus taimimyymälässä, missä olin töissä, mutta en hankkinut kotiin, ihailin ja silittelin vain siellä.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Keväiseltä näytti sinunkin saarellasi! Ja kun hiirenkorviin päästään, on saaristo minusta aivan lumoava: aivan kuin puihin olisi ripoteltu vihreää harsoa. :-)
Oikea satumaa!

Tiia kirjoitti...

Kevät on kyllä mun ehdoton lempivuodenaika, syksy heti seuraavana. Muutoksen ajat. :)

Mä en muuten olekaan koskaan päässyt käymään "saaristossa" keväällä (siis, saaristossa kuten mä sen miellän, sellasissa paikoissa mihin mennään veneellä, kun siis saaristossahan mä nytkin periaatteessa asun... :D), voiskin koittaa houkutella jos avokki innostuis vaikka Utön reissusta. Joooo pääsiäisenä Utöseen :)

sariw kirjoitti...

Ihanan söpösiä nuo gloksiniat : )
En olekaan koskaan itse kasvattanut niitä. Niiden pikkkulehdet näyttävät kyllä tosi suloisilta...
Niin se vaan taitaa olla, että kaikkien siementen kanssa ei kemiat toimi, hih ; )

Iiris kirjoitti...

Minulle on jäänyt sama kuva tuosta mintusta, joko hankala tai sitten siemenissä kroonisesti vikaa :) Itse istuttelin niitä edellis ja viime kesänä, molemmilla kerroilla kasvoi hitaasti sellaiset 2 cm taimet ja siihen jäi. Kaupan minttu sitten viime kesänä tykästyi oloihinsa ja rehotti hienosti yrttilaatikossa!

Virve kirjoitti...

Olipa mukava törmätä sattumalta blogiisi ja bongata heti kuvia lapsuuden leikkipaikalta, tuolta Jaaninojalta siis. Ikävä tulee edelleen joka kevät vuokkojen aikaan, vaikka olen jo 15 vuotta asunut pohjoisemmassa. Pitää palata myöhemmin katselemaan blogiasi ihan alusta saakka.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Hei Virve ja tervetuloa blogiini! :-)

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Joo-o, ei noista mintuista tosiaankaan tullut yhtään mitään. Yksi kylvömatto on vielä jäljellä ja laitan sen ihan omaan ruukkunsa. En tosin kauheasti siihen toivoani enää laita.

Mutta ihan kiva kuulla, että toisillakin on ollut ongelmasiemeniä. :-D