sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Nyt on aika: Kotiliesi 45 vuotta sitten

 Kotiliesi N :o 5 Maaliskuu 1 1966 Hinta 1:20

"NYT ON AIKA
- siirtyä kesään siemenluettelon ääressä - puhua kukista ja puutarhasta, suunnitella kasvitarhaa, parvekeistutuksia, kukkaikkunaa, tilata siemenet ja taimet. Vihanneskrassia ja sipulinkaislaa ainakin voi viljellä jo talvella ja vaikkei muuta palstaa olisi kuin pienenpieni ikkunalauta."
Rakastan vanhoja viikkolehtiä ja olen niitä hartaasti muutaman vuosikerran kerännyt. Keittiössämme on vaihtuva näyttely hauskimpia mainoksia ja vanhoja kansikuvia. En raaski silputa lehtiä, joten laitan ne kehysten väliin kokonaisina ja käännän vain näytteille tulevan sivun esille.


Vanhat lehdet valottavat mennyttä maailmaa ja silloisten ihmisten arkipäivää konkreettisella tavalla. Mainokset ja ilmoitukset kertovat mistä haaveiltiin ja unelmia luotiin kuten nykyäänkin. Sotavuosien pikkuilmoituksista käy ilmi se suunnaton puute, jonka keskellä arkea elettiin: "Vaihdetaan silavaa pikilankaan, myös perunat käyvät!"

Tällä hetkellä näytteillä on muistoja minun ja mieheni lapsuudesta 1960 ja 1970 -luvuilta. Nostalgiaa!

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihana idis tuo lehtien kehystäminen kokonaisina vaihtuvaksi näyttelyksi! :-) Ja ihanaa että lehtiä säilytetään, sillä olen samaa mieltä niiden arvokkuudesta aikakautensa kertojina. Minullakin on joitakin aarteita, ja niitä on ihana seurata. Mm. äitini syntymävuosilta 30-luvun alkupuolelta jokunen viikkolehti :-)

Geranium kirjoitti...

Onpa kiva idea, kerrassaan mahtava! Sen lisäksi, että wanhat lehdet saa kauniisti esille, niistä saa monta vaihtuvaa näyttelyä tällä tavalla.

Nyt pitäisi vain enää päättää, että menisinkö aarteiden äärelle suunnittelemaan vai jatkaisinko työntekoa ;)

Kiitos vinkistä ja kiinnostavasta blogista!

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitoksia kehuista! :-)

Työntekoa tämä blogimaailma tosiaan uhkaa häiritä ... paitsi että toki on työnantajankin etu, että työntekijä on hyväntuulinen ja ideoita pursuava! :-D