maanantai 28. maaliskuuta 2011

Vaadimme kesälaitumia!

Nyt riittää lumentulo. Tämä ei ole enää tippaakaan hauskaa. Huhtikuu alkaa parin päivän päästä, eikä metsissä ole edes kunnollisia pälvipaikkoja, vaan valkoista vihollista sataa taivaalta alas joka jumalan päivä.

Eilen siivosin parveketta ja kun aurinko lämmitti lasin takaa, tuntui pienen hetken jo keväiseltä. Illuusio kuitenkin häipyi, kun jo parin tunnin päästä sitä iänikuista satoi taas ... Tuntuu uskomattomalta, että kahden kuukauden päästä pitäisi olla jo virallisestikin kesä!

Kuva: Prisma

Mutta joo.

Taimet voivat edelleen hyvin ja lisäkylvöjä pitäisi suorittaa. Ostin pussillisen valkoista isosamettikukkaa ("Vanilla F1") ja siemenet odottavat multiin pääsyä. Samettikukka viihtyi viime kesänä palstalla niin hienosti, että sitä pitää saada tänä vuonna lisää sekä palstalle että parvekkeelle. On kivan näköinen muiden kasvien ja esim. salaattirivien välissä ja kaupan päälle pitäisi karkoittaa myös jokusia tuhohyönteisiä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Samettikukka on minun lempikukkani myös. Helppo kasvattaa, eikä tarvii hoitaa juurikaan. Valkoista minulla ei ole koskaan ollut, mutta keltaisen variaatioita eri korkuisina kyllä.