maanantai 21. maaliskuuta 2011

Ostoksilla

Aaaaah ... ensimmäiset tasetit. Pirilän kukkatalossa on markkinaviikot ja kaikenlaista kaunistusta sai vähän alle ja päälle eurolla. Yhtään nuppua ei ole vielä näkyvissä, mutta pianhan ne sieltä ilmestyvät huoneenlämmössä. Ostin myös narsisseja parvekkeelle ikkunan alle. Kukkamyymälöissä käyskentely on parasta sielunhoitoa. Valoa, lämpöä, tuoksuja ja värejä. Räntäsateisen päivän paras piristys.

 Ja krookuksia. Niin sääli, etteivät nämä ole pitkäikäinen ilo.

Tämän kasvivauvan haluan ehdottomasti esitellä. Kysymyksessä on mandariinivauva, joka on kasvanut tyttäreni erilaisiin kukkapurkkeihin tuuppaamista siemenistä. Itse asiassa näitä on kaksi, mutta vain toisesta kuva. Tämänkin siemenen tyttö oli jemmannut minulta salaa. Äiti on niiiiiiin ylpeä pienestä puutarhurin alusta *röyhistää rintaa*!

Ensi kesänä nautitaan taas kelloköynnöksistä, kun pitihän niitäkin mennä kylvämään, vaikka ei pitänyt, mutta kun ....

Jamaican Bell - se hauskan joulukellon mallinen chili - on lähtenyt hyvin kasvuun. Lehdet ovat todella erilaiset kuin aikaisemmillla kasvattamillani chileillä. Nämä on koulittava aivan pian, sillä purkki ei ole kovin suuri ja pelkään juurien menevän solmuun keskenään.

Täällä siis kaikki hyvin. :-)

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hieno mandariinin taimi, syystäkin sietää olla ylpeä ;-)
Minulla oli pienenä appelsiinipuita, mutta ne joskus kuivuivat isompana kun olin matkoilla eikä kai kukaan kastellut. No, sekin kuuluu kasvimaailmaan. Kaikesta oppii...
Lupaavat taimet nousussa!

Titta kirjoitti...

Hei, krookuksesta ja muista sipulikukista: Itsellani on lasit nyt tuolla parvekkeella, mutta minulla on ollut pikku-narskut, krookus ja helmililjat jo yli kaksi viikkoa parvekkeella ja hyvin pärjäävät. Istuttaessa oli lämpösempi jakso +3-6 päivisin ja jo muutaman päivän päästä välillä laski lämpö -10 asteeseen ja silti pärjäsivät. Eli laita ulos vaan, niin kestävät paljon pidempään! :)Ai kun saisikin tasettia...rakastan sitä(kin) tuoksua. <3

Anonyymi kirjoitti...

Kelloköynnöksiä on kasvamassa minullakin. Nyt ovat siinä vaiheessa, että tarttuvat, tarttuvat ja tarttuvat... Mutta niistä näkee jo, mitä tuleman pitää.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Saila: saapa nähdä, saanko mandariinit pysymään hengissä. Ilmeisesti niille on joku oma lannoitteensa(?)

Titta: hei pitkästä aikaa! :-D Laitoin parvekkeelle narsisseja ja nyt siirsin nuo krookuksetkin sinne, vaikka ilma kääntyi taas kylmemmäksi. Saapa nähdä miten pärjäävät, kun lupasi jopa 10 asteen pakkasia. En kuitenkaan jaksa roudata niitä edes takaisin sisälle ja ulos. :-/

Hellu: meinaatko kohta latvoa kelloköynnökset? Minä latvoin viime kesänä kelloköynnöksen varmaan kolme kertaa ennen ulos istutusta ja siitä tuli tosi komea ja tuuhea ja kukkia tuli paljon - joskin melko myöhään elokuussa vasta.

Saila kirjoitti...

Hei joo, ainakin Ranskassa olen nähnyt sitruskasvien omaa lannoitetta. Mutta mistähän sitä Suomesta saisi? No ette varmaan ole ainoita keillä sitruksia on tässä maassa. Täytyy sitä JOSTAIN saada! Paremmista taimimyymälöistä, veikkaisin.