tiistai 5. huhtikuuta 2011

Apua! Apuapua!

Kuvassa esiintyvän uuden pelargonivauvani lehdet ovat alkaneet kellastumaan kovaa kyytiä sen jälkeen kun istutin sen jatkokasvatukseen uuteen ruukkuun. Olen laittanut taimimultaan ja yrittänyt kastella niukasti. Mikä vaivaa?

Yst. vast. tämän lehden konttoriin nimim. "Nyt on kiire!" 

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kääk! Kääk! En tiedä! Kääk! Mayday!!
Ehkä se kaipaa vähän enemmän vettä. Tai vähemmän, apua...
Pelakuut ovat kyllä aika sitkeitä, saattavat joskus saatuaan stressiä pudottaa lehtiä mutta puskevat sitten uusi atilalle, toivotaan, että näin on.

Kukkahattuneiti kirjoitti...

No mikäs sille nyt :/ Mulla ne on eteläikkunalla, saavat siis aika hyvin aurinkoa per päivä, kastelen kerralla niin, että vesi tulee aluslautaselle, mutta sitten saavat kuivahtaa pinnasta. Paha sanoa mikä omaasi on iskenyt..

heikku kirjoitti...

mikähän niillä voisi olla? multa saa tosiaan kuivahtaa kasteluiden välillä, niin minulle kerrottiin. tänään nimittäin kävin ostamassa kolme pientä taimea, ja toivon kovasti, että eivät heitä veiviänsä! niin, mulle neuvottiin vielä että taimimultaan lykätä taimet, ja pariin viikkoon ei saa antaa ravinteita. lisäksi tässä vaiheessa vielä nuput nypitään pois, jotta juuret saavat kasvaa rauhassa.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitosta kommenteista ja myötäelämisestä! ;-)

Laitoin taimen nyt mahdollisimman valoisaan paikkaan ja kastelin. Toivottavasti tehohoito auttaa ...

Titta kirjoitti...

Ehkä se vaan suuttui olosuhteoden muutoksesta? -Kasvihuoneolot ja muut lellittelyt mitä se kasvatusoaikassaan on saanut, on kuitenkin aika eri kun mitä asuinhuone-olot. Vitsit kun itteenikin himoittas nuo...

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Voi olla, että otti nokkiinsa uudesta asunnosta. Nyt pelakuu juroo tuolla purkissaan. Ei ole mennyt huonommaksi, mutta ei nyt kauheasti kasvanutkaan.

caincreadures@hotmail.com kirjoitti...

Miten toi kasvatusalusta toimii? ja mistä olet hankkinut? T: Viherpeukaloksi haaveileva :)

PP kirjoitti...

Viherpeukaloksi haaveileva: tuo pelargoni kuvassa kasvaa turvepelletissä. Niitä myydään puutarhaliikkeissä ja tavallisten markettien pt-osastoilla. Ovat sellaisia kovia turvenappeja, joiden ympärillä on ohut verkko. Kun napin kastelee, se pullistuu kuten kuvassa ja siihen voi istuttaa sen jälkeen pistokkaan tai kylvää siemenet. Ovat käteviä, eivät vie paljon tilaa ja alkuvaiheessa säästyy mullan kantamiselta.