perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kirjasuosittelu

Onnistuin talvella hankkimaan tämän kirjan edulliseen hintaan ja sen innoitti niin, että päädyin testailemaan ihanan sinisen soilikkini lisäämistä.Leikkasin irti lehden, viilsin keskiruodin pois, jonka jälkeen minulla oli kaksi lehdenpuolikasta. Pilkoin vielä lehdet pariin osaan ja parhaimmat laitoin purkkiin taimimultaan juurtumaan siten, että lehti on ruukussa lappeellaan lehden reuna mullan peitossa. Olen kastellut kun multa on kuivahtanut.

Eilen otin soilikkipurkin siirtääkseni sitä, mutta samalla keikautin purkkia niin, että pintamulta varisi lattialle ja mitä näin: molemmat lehdenkappaleet ovat tehneet todella tukevan näköiset juuret! Ei muuta kun uudet mullat pinnalle ja juuret piiloon ja nyt odottelen kovasti, mitä seuraavaksi mahtaa tapahtua? Kai sieltä jonkinlainen verso pinnalle työntyy?

Kirja on siis ylen innostava ja erittäin selkeä ja helppotajuinen. Teoksessa selostetaan huolellisesti mutta elävästi kasvien lisäämisen periaatteita ja selkeät kuvat helpottavat asian ymmärtämistä. Sopii kaikille niillekin, joilla biologia ei ollut koulussa se ihan paras aine (mulla toki oli, joo!).
Tavanomaisten siemen- ja pistokaslisäysten lisäksi kerrotaan miten moninaisilla tempuilla jaetaan esim. sipulikasveja, miten saadaan ne tuottamaan sivusipuleita jne.

Suosittelen tätä yhdeksi perusteokseksi kaikkien puutarhureiden kirjahyllyihin, myös aloitteilijoille!

Tästä linkistä pääset katsomaan myös muita omasta mielestäni erityisen hyviä teoksia:
http://partsipuutarhuri.blogspot.com/search/label/kirjat

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Tuo olisikin mielenkiintoista, olen ennenkin kuullut soilikin lisäämisestä lehdestä! Kasvien lisääminen on hauskaa, voi leikkiä taimitarhuria ilman myyntipaineita :-)

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Se on hauskaa, ja todella mielenkiintoista. Ja erittäin palkitsevaa! Oikeasti säikähdin niitä juuria niin paljon, että meinasin tiputtaa purkin toisenkin kerran! :-D Ap. olin nimittäin varma, ettei tää varmaan heti ekalla kerralla onnistu.

Titta kirjoitti...

Tuo ON tosi hyvä kirja! Itsekkin lainasin sen kirjastosta ja sen jälkeen se olikin pakko ostaa itselle heti kun kohdalle osui. :)