perjantai 29. huhtikuuta 2011

Ihan pian sadonkorjuuseen

Olen perustanut parvekeviljelykseni 90 litran laastiastioihin. Ovat todella käteviä käytössä, tosin eivät mitenkään kauniita. Naamiointi on vielä vaiheessa. Myöhemmin kesällä kasvillisuus toki hoitaa sen puolen.
Yhdessä laatikossa viljelen salaattia ja muita lehtivihanneksia, yhteen laitan tomaatit ja kolmanteen chilit ja paprikat. Ja tietysti osa taimista menee myös minigardeniin.

Kylvin viime viikonloppuna yhteen laatikkoon salaatteja ja jätin ne muovin ja harson alle. Hyvin ovat itäneet. Tässä ei enää montaa viikkoa mene, kun satoa saa jo korjata.

Salaattimaan toiseen päähän istutin muutaman orvokin.

Minigardeniinkin laitoin muutaman orvokin, mutta toistaiseksi en ole vielä istutustöitä tehnyt ja aiemmin keväällä laittamani tuleentuneet krookukset ja narsissitkin odottavat korjaamistaan. Ensi viikolla pitää hakea säkkikaupalla multaa ja metsästää parvekkeelle uutta lepotuolia.

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihanaa, salaattia jo! Minä jo mietin, voisiko ulos kohopenkkiin kylvää... ehkä, jos laittaa harson päälle kylmiksi öiksi.

Mummo kirjoitti...

Minulla on samanlaiset laastilaatikot kasvihuoneessa :) ja tosi näppärät käytössä. Salaatit on suurinpiirtein samassa mallissa kuin sinullakin ja ulkona penkissä nelinkertaisen harson alla pienen pienet alut. Eli ei aikaakaan kun saadaan syödä omaa satoa :)