sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kevätpuutarha 2011

Disclaimer: tämä postaus sisältää valitusta, josta joku voi pahoittaa mielensä.

Kävin siis messuilla minäkin ja vaikka reissu sinänsä oli mukava, jäi messujen anti vaisuksi ja jälkimaku oli jopa tympeä. Messukeskukseen saapuessani yritin ensimmäiseksi etsiä yleiskoristelualuetta, mutta pyörin vain tyhmänä ympäriinsä tajuamatta, että koristelut olivat ripoteltu pieniin palasiin sinne ja tänne ja hukkuivat kaiken muun sekaan. Kuvan suihkulähde, jonka ilmeisesti piti olla se henkeäsalpaavin juttu, näytti sekin luonnossa vaatimattomalta. Enkä sitäkään meinannut ensin edes huomata.

Teknisesti ottaen suihkulähteen koristelu oli varmaankin aivan moitteetonta. En ymmärrä floristiikasta mitään, joten sitä en pysty arvostelemaan. Sen verran kuitenkin, että iänikuinen gerberateemakin jo kyllästyttää.

Yksi mieliharmi oli messualueen täydellisen surkea valaistus. Osa messukioskeista oli sijoitettu niin, ettei niihin juuri luojan aurinko paistanut ja ainoana valonlähteenä olivat hallin kattojen yleisloisteputkivalaisimet. Tästä johtuen kasvit eivät hehkuneet niiden omimmissa väreissään, eivätkä nousseet esille. Nämäkin tulppaanit rojottivat laatikossa jossain kulmauksessa.
Valaistus ON tärkeää, se on oma maailmansa ja oma alueensa ja alansa joka pitää tuntea. Se ei ole sitä, että laitetaan yksi spotti tuonne ja toinen tänne. Vaatimattomammatkin istutukset olisivat saaneet uutta eloa oikeanlaisella valaistuksella.

Jotain pientä yritystä oli: nämä "keinolumpeet" olivat hauskoja, mutta nekin hukkuivat kaiken sälän sekaan.

Joillaki yksittäisillä messuosastoilla oli kyllä panostettu aika tavalla. Tämä katosta roikkuva asetelma tai olla Kotilieden ja Maalla -lehden messuosastolta. Kauniit värit kukissa ja hauska idea muutenkin!

Runsas ja näyttävä oli myös tämä osasto - taisi olla Kotimaiset kasvikset ry:n kioski.


Jorintori kauppasi ihania kamelioita. Mieli teki, mutta en kuitenkaan raaskinut ostaa, sillä kasvit olivat korkeita, enkä olisi jaksanut kanniskella niitä käsissäni koko pitkää päivää ja sen päälle vielä raahata sinä junaan. Lisäksi kamelia on kai melkoisen vaikea hoidettava.


Tein itse vain pieniä ostoksia. Kasveja ostin vain kaksi: sitruunatimjamin ja lippian l. sitruunaverbenan taimet. Pukin Puutarhan pelargonit olisivat kiinnostaneet, mutta tungos ja ryysis heidän osastollaan oli aivan mahdoton ja kun lopulta pääsin sekaan mukaan, oli kaikki jo ostettu.

Lopuksi katsastin ihan livenä Kekkilän uuden parvekeviljelysysteemin: vaikutti todella hyvältä. Laatikkoon mahtuu melko monta kasvia ja useampi köynnöskin. Köynnösritilä ei tosin ole kovin korkea, mutta sopii hyvin sellaisille kasveille, jotka eivät aivan metritolkulla kasva.

Vähän tyytymättömät messutunnelmat siis ovat, mutta jäädäänpä odottelemaan seuraavia ja parempia.

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Niin, valinnanvaraa ei hirveästi ole :-(
Olihan tuossa kumminkin jo aika monta hyvääkin asiaa. Noita kamelioita minäkin ihastelin, aah, mutta vaatisivat talvipuutarhan kukoistaakseen, ei voi pitää ulkona eikä silti huoneenlämmössäkään talvella.
Kivan näköinen tuo Kekkilän uutuus, heillä tuntuu olevan innovatiivisuus ja asiakkaiden tarpeiden kuuleminen hallussa.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kävin mä sentään teidän osastolta ostamassa uusimman kirjan! :-) Junamatka meni mukavasti sitä lueskellessa.