keskiviikko 10. helmikuuta 2010

City-puutarhuri


Katsoin tänään jakson City-puutarhuria. Parvekettahan siinä tuunailtiin kasveilla uuteen uskoon. Ihan mielenkiintoinen ja inspiroiva ohjelma. Varjossa viihtyvä ja näyttävä ruostekukka oli minulle uusi tuttavuus ja mökkipuutarhaa silmällä pitäen laitoin vinkin korvan taakse. Myös poimulehti ruukussa oli hyvä idea.
Ohjelmassa esitelty parveke sijaitsi Lontoossa ja parvekkeelle valittiin erityisesti kasveja, jotka kestävät ilmansaasteita (!). Valittiin mm. kiiltävälehtisiä elättejä, joista noki ja muu mönjä on helppo pyyhkiä pois.
Jos jotain hyvää täällä pohjolan kylmyydessä, niin ainakin se, että ensisijaisesti kenenkään ei tarvitse valita partsilleen kasveja saastenäkökulmaa silmälläpitäen, vaan aivan toiset seikat ratkaisevat. Toivottavasti näin on myös tulevaisuudessa - ja siihenhän voimme jokainen vaikuttaa omalta osaltamme.

2 kommenttia:

metsäsopraano kirjoitti...

Viherpeukalot-niminen firma väittää nettisivullaan, että "Ruostekukka viihtyy aurinkoisella, lämpimällä ja suojaisella paikalla". Ohjelmassako sanottiin että tuo viihtyisi varjossa? Olisi kyllä tosi kaunis, mulla on varjoisa partsi.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä sanotaan, että ruostekukan kasvupaikka voi olla aurinkoinen - puolivarjoisa. Monetkaan kukat eivät tarvitse suoraa auringonpaistetta
http://www.viherlandia.fi/index.php?mode=products&prod_id=1016