torstai 25. helmikuuta 2010

Nyt on aika ...

... juosta kipinkapin kaikki halpiskaupat ja marketit läpi ja poimia talteen TODELLA edulliset ja alennuksessa olevat puutarhatarvikkeet, siemenet, sipulit ja mukulat.

Turkulaisille tiedoksi: Varsissuon Vapaa Valinnassa on laatikkokaupalla akileijojen, begonioiden, daalioiden, liljojen, miekkaliljojen jne jne mukuloita ja sipuleita vain 50 senttiä pussi!!!
Lisäksi kukkien ja vihannesten siemeniä sai kahdella eurolla 5 pussia.

Ostoskoriini tarttui mm:

Akileija "Blue Barlow"
Lisäksi ostin kerrottua keltaista ja punaista päivänliljaa sekä gladioluksia.
Nämä kaikkihan menestyvät mainiosti myös ruukuissa ja talveksi mukulat voi kantaa viileään kellariin, tai jos kellaria ei ole, voi mukulat kaivaa ruukusta talvehtimaan jääkaappiin.
Jos nyt laittaa mukulat multiin, on kukkaloistoa tiedossa parhaimmillaan jo alkukesästä. Ja kukintaa riittää pitkään.

4 kommenttia:

Lenni kirjoitti...

Ostin itse syksyllä kukkasipuleja, en edes enää muista mitä, mutta nyt pelottaa, että ne on liian pienessä ruukussa ja kasvu jää minimaaliseksi. 8( Itsekin kasvattelen kaikkea parvekkeella!

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Ruukussahan sipulit eivät tarvitse kovin paljon tilaa. Tai ehkä riippuu sipulista. Mutta mulla on esim. hyvinvoiva Amaryllis ruukussa, joka ei ole kuin sentin verran leveämpi kuin sipuli itse. Kukinnan jälkeen se on tehnyt isoja lehtiä, pisin niistä puolitoistametrinen. :-O

Ja sipulit saavat olla ruukussa tiheämmässä kuin maassa kunhan eivät aivan toisissaan kiinni ole, vaan välissä on muutaman millin ilmarako (estää homehtumista).

Kannattaa lannoittaa sipuliravinteella. Itse ostin sellaisen pienen sipulikukkalannoitteen myös alehintaan Prismasta.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Mitä kaikkea sulla, Lenni, kasvaa partsilla?

Lenni kirjoitti...

Aa no ompa hyvä! 8o Tajusin nimittäin tuossa vasta vähän aikaa sitten, kun koulussa käytiin sipuli- ja mukulakasveja, että oon tainnu antaa niille liian vähän kasvutilaa, mutta hyvä jos ne ei sitten niin paljoa laatikossa tarvitsekaan! 8) Opiskelen tällä hetkellä viherrakentamista siis.

Viime kesänä minulla oli laatikossa itse siemenestä kasvatettuja auringonkukkia, jotka kasvokin tosi hyvin ja isoiksi. Sitten oli myös joku tummalehtinen köynnöskasvi, jonka olisi pitänyt tehdä violetteja kukkia, mutta se ei koskaan niitä tehnyt, edes nuppuja. 8( Loput olivat kauapsta ostettuja kukkia, koska muutin kesän alussa enkä viitsinyt kauheasti kuopiosta raahata niitä espooseen. :'D Myös koristekurpitsoja kokeilin, mutta niihin iski härmä niin pahasti, ettei ne onnistunu.

Tänä kesänä olisi tarkoitus kasvatella erilaisia yrttejä, ja ihastuin vähän aikaa sitten unikoihin, niin niitäkin olen laittamassa. Pitääkin tilata siemenet, että saan ne itämään ajoissa. Peliottaa nuo unikot vaan, ettei ne viihdy laatikoissa, mutta tekee silti mieli kokeilla! Jonkun köynnöskasvin haluan myös laittaa. :3

Tulipa pitkä kommentti!