lauantai 20. helmikuuta 2010

Minikasvimaa


Väsäsin toissapäivänä pikkutytölle minikasvimaan pieneen puulaatikkoon, jossa joulun aikaan myytiin mandariineja.
Vasemmalla on kaksi kylvöriviä salaattimixiä ja vasemmalla kaksi kylvöriviä mangoldia. Keskimmäinen palsta koostuu kolmesta turveruukusta, joissa tiheästi kylvettyjä herneitä tuottamassa herneenversoja.
Laatikosta tulee hauskan näköinen siinä vaiheessa kun satoa alkaa pukkaamaan. Tämä viljeys mahtuu hyvin ikkunalaudalle ja siitä saa tarpeet useampaan salaattiin.
Jos muistaa nyppiä salaateistsa ja mangoldeista vain uloimmat lehdet, tulee satoa lisää pitkin kevättä. Ja kun herneen versoihin jättää alimman lehtiparin tallelle, saa versoistakin kaksi satoa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet aloittanut aikaisin nuo kylvöhommat! (Tarkoitan myös noita aiempia. Käytätkö kasvilamppuja tms. jottei taimista tule pitkiä honteloita?

Tuula

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitos kommentista, Tuula!

Meillä on melko viileä (+17 - +18 astetta) olohuoneen ikkuna ja yksi kasvivalo (loisteputkilamppu). Taimet kasvavat tässä vaiheessa hitaasti, mutta aika täpäköitä niistä kyllä tulee. Lisäksi koulin pariin kertaan ja istutan aina hieman syvemmälle, jolloin tukevoituvat entisestään.

Vielä ei ole yhtään taimea tarvinnut tukea, eli näistä ei tule sellaisia "maata pitkin matavia" :-)

Toki järkevämpää olisi malttaa mielensä ja odottaa hieman kevään etenemistä, mutta minun tapauksessani siihen tarvittaisiin joku lääkitys, jotta se onnistuisi. :-D