tiistai 2. helmikuuta 2010

Kylvöpuuhia, osa 2. Mansikat.

Kylvin tänään kuukausimansikka Rügenin.

Pussukassa kerrottiin, jotta on hidas itäjä ja idättää tulee lämpimässä ja pimeässä ja jatkokasvatus viileämmässä. Siemeniä ei saa peittää mullalla. Pussin mukaan satoa tulee heinäkuun tienoilta alkaen.

Näin siis pussissa.

Kun sain siemenet multiin, ryhdyin katselemaan, josko Rügenista olisi netissä tietoa. Ja toki sitä löytyi - monenlaista. Jonkun tietolähteen mukaan Rügen ei tuottaisi satoa ensimmäisenä kesänä ja tästä olisi maininta pussissa. No, minun pussissa ei asiasta mainita halaistua sanaa. Toisen tietolähteen mukaan siemenet pitäisi idättää valossa - ja minun pussukassani sanotaan, että nimenomaan idätetään pimeässä.

Seuraavaksi yritin etsiä tietoa siitä, mitkä siemenet itävät valossa ja mitkä pimeässä. Ei löytynyt. Sen olen jo oppinut, että on kahdenlaisia pieniä siemeniä, joille yhteistä on se, että niitä ei peitellä, mutta toiset itävät valossa, toiset eivät.

Nyt en tiedä ketä uskoa. Pussia vai itseäni kokeneempia?

Taidankin tehdä kokeen. Otan yhden kennoston valoon ja loput jätän pimeään ja tutkailen, mitä tapahtuu. Bloggailen sitten raporttia projektista.

Ei kommentteja: