maanantai 22. helmikuuta 2010

Terveisiä ikkunalaudalta ja mökkiajatuksiaTimjami on kiitollinen kasvatettava. Itää nopeasti, eikä ole kovin vaativainen. Samoin meirami. Molemmat kylvin muutama päivä sitten ja molemmissa purkeissa jo vihertää.

Äitienpäiväruusu tarjosi tänään varsinaisen yllätyksen: kummankin tuoreen verson päässä oli nuput! Saapa nähdä, meinaako tuo tosiaan kukkia. Olin jo aikeissa typistää jo kellarissa kasvuun lähteneet versot, mutta katselenpa nyt muutaman viikon, mitä ruusu meinottelee nuppujensa suhteen.

Viime päivät olet suunnitellut mökkipuutarhaani. Projekti on haasteellinen. Kesämökki sijaitsee Koillismaalla, järven laidalla saaressa. Saari on kuitenkin kumpumainen ja talo ja oleskelupiha etelärinteessä. Metsä suojana pohjoisen puolella ja järvi etelänpuolella. Maa on hiekkamaata ja talvella suojana olisi tukeva lumipeite.

Ainoa ongelma on se, että mökillä ollaan vain rajattu aika pitkän matkan vuoksi, yleensä juhannukselta heinäkuun loppuun saakka. Ja tietysti talvisin hiihtokelien ja hankikantojen aikaan. Pitäisi siis saada suht omillaan toimeen tuleva puutarha, kun kevät- ja syystyöt jäävät väkisinkin väliin lukuunottamatta satunnaisia syyslomia ja ruskaretkiä, joita ei kuitenkaan tule joka vuosi vietettyä.

Pari penkkiä olen jo tehnyt: toinen on kivikko ja toinen on multapenkki perennoille. Ja lisää pitäisi saada ja koko pihan ilmettä uudistaa. Suurimuotoisiin maansiirtourakoihin ei myöskään ole mahdollisuuksia, sillä saareen ei kovin helposti työkoneita uiteta.

Mökkipuutarhani vaiheita voi tulevaisuudessa seurata tästä blogista ja tulen perustamaan sille oman sivuston, jahka olen saanut jotain valmista suunnitelmaa aikaiseksi.

Niin - ja muistakaa osallistua arvontaan!

Ei kommentteja: