perjantai 9. huhtikuuta 2010

Ansarijauhiainen ja muut riiviöt


Kuva: Wikipedia - ansarijauhiainen

Juuri kun voitin punkkisodan hyökkäsivät ansarijauhiaiset.

Ennen pääsiäistä ostamani sineraaria oli tänään niitä täynnä. Uskomaton näky - ja vastenmielinen! Sineraaria lensi kaaressa kartanolle ja taas Bio Nekot kehiin. Luulin asian olevan pois päiväjärjestyksestä, mutta äsken huomasin, että riivatut maleksivat myös freesioiden varsilla! Sumutin freesiat vedellä, käyttelin runsaasti Neko Bioa ja kun osa elukoista oli tarrautunut tiiviisti kasvin pintaan kiinni, pyyhin jokaisen freesian lehden erikseen ja yksitellen noukin elukat viemäristä alas.

Ehkäpä onkin erittäin hyvä idea pitää kukkivat kukat eri huoneessa ja erillään taimista, varsinkin jos kukat ovat tuoreita hankintoja. Tälläkin kerralla taimet säästyivät (toivottavasti), ainakain toistaiseksi olohuoneen kasvarissa on elo rauhaisaa.

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Heipsis! Oli kiva nähdä messuilla. Toivottavasti siitä ötökkäkirjasta on jotain apua, vaikka se ei kai sinänsä torju ötököitä... (tai, en ole kokeillut. Jospa sen asettaisi ruukun viereen öttiäisiä karkottamaan?)

Anonyymi kirjoitti...

Suuret kiitokset myös sinulle, Saila! Olen juuri aikeissa vetäytyä yöpuulle ötökkä- ja pihakirjat kainalossa ja uskon kummastakin teoksesta löytyvän monenlaista vinkkiä. :-)

Oli upeat messut ja mieli on aurinkoinen vieläkin. Huomenna bloggaan messutunnelmia sanoin ja kuvin.

T. Partsipuutarhuri