maanantai 12. huhtikuuta 2010

Messuterveisiä, osa 2


Ja yllä lupaamani kuva Varsinais-Suomen maatalousoppilaitoksen (Tuorlassa) taidonnäytteestä.
Ja messumatka jatkuu ....
Messujen juurakko- ja sipulitiskeillä kävi hervoton kuhina. Aamupäivällä ei sekaan mahtunut ja kun iltapäivällä väki hieman väheni (ja pidot parani?) oli joistakin tuotteista jäljellä vain naatit. Hollantilaiset sipulikauppiaat tarjosivat juurakoitaan erityiseen ale -hintaan. 20€:lla sai 40€:n arvoista tavaraa, mutta laadusta en osaa sanoa sitä enkä tätä. Ostin kuitenkin sipuleita ja mukuloita minäkin. Esittelen messuostokseni myöhemmin.
Toinen yleisörysä oli Nelson Gardenin osasto, jossa tv-kokki Sami Garam jakoi ruokavinkkejä ja maistatti luomuksiaan yleisöllä. Mielelläni olisin seurannut tätä ohjelmanumeroa enemmänkin, mutta yleisön painostusesta ja paineesta johtuen oli pakko siirtyä sivummalle, sillä ahdasta oli. Nelsonilla oli esillä laajat siemenvalikoimat ja messujen komein puutarhahanskavalikoima löytyi tältä osastolta!

Kolmas rysä oli Kauppilan osasto, jossa kukkivat ihanat magnoliat. Voiko olla kauniimpaa kuin kukkiva magnolia? Paitsi kaksi kukkivaa magnoliaa?
Kauppilan osaston valikoimat houkuttelivat muutenkin messuyleisöä. Aivan uskomattoman komeat ja ennen näkemättömän kookkaat jouluruusut loppuivat lauantaina kesken. Itsekin jäin ilman jouluruusua kun ajattelin palaavani ostoksille vasta kiertokävelyn jälkeen.

Parvekeviljelijöille tiedoksi: Kauppilan valikoimissa on myös kääpiöivät päärynä- ja luumupuut. Hinta kohtuullinen 15 € (messuhinta).
Ja kuvassa alapuolella varsinainen ylläri: Koroisten puutarhan tuottama AMPPELIKURKKU! Tätä on odotettu! Messuilla näytteillä olleet amppelit varattiin niin ikään hetkessä, enkä ole vielä ehtinyt selvittämään mistä tämän herkun saisi käsiinsä, mutta aion toki selvittää. Näitä lisää!


Jatkuu osassa "Messuterveisiä, osa 3"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tammisillan puutarha, Pikkiössä myy jollet ole vielä löytänyt :)

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitos TODELLA paljon vinkistä!!!