maanantai 12. huhtikuuta 2010

Messuterveisiä, osa 1


Saanko esitellä: Tulipa Aboa Turku–tulppaani, joka on valittu Turun 2011 - Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden tunnuskukaksi kaupungin pihoille, puistoihin ja istutuksiin. Tämä tulppaani on myynnissä turkulaisissa puutarhaliikkeissä loppukesästä 2010 alkaen ja itse soisin näkeväni tulppaaniruukkuja myös turkulaisilla parvekkeilla (vinkki ...)!

Lisää kulttuuripääkaupunkivuoden puutarhakuulumisista voit lukea täältä.

Ja takaisin messukuulumisiin.

Kiertelin messuilla kahtena päivänä ja tarjontaa oli niin runsaasti, että osa jäi näkemättä ja kuulematta. En esim. ehtinyt yhdellekään luennolle, koska aika kului pelkkiä myynti- ja esittelypisteitä kierrellessä, sekä upeita istutuksia ja sidontatöitä ihastellessa.

Olen ollut erittäin tyytyväinen messujen antiin yleisesti ottaen, mutta kalvamaan jäi se seikka, että parvekkeet oli jälleen kerran lähes unohdettu. Muutamilla tuottajilla oli kyllä esillä lajikkeita jotka sopivat myös parvekeviljelyyn, mutta esim. juuri minkäänlaisia esillepanoja vaikkapa parvekkeiden kalustamiseen ja viljelyastioiden sijoittamiseen ei ollut paria pientä poikkeusta lukuunottamatta.

Aiheesta olisi ollut tarjolla muutama luento, mutta itse näyttelyn puolella oltiin ja elettiin ikään kuin kaikilla olisi se hehtaarin maapläntti.

No mutta, saldo jäi kuitenkin plussan puolelle kaikin tavoin ja viikonlopun hyvä mielin kantaa vieläkin, joten lähdetäänpä kierrokselle:

Tässä Huiskulan osasto ja "Jade" -ruusu, joka on oikeasti vaaleanvihreä ( tai lime). Messuhallin valot kuitenkin vääristivät ruusun väriä, joten näyttää tässä kuvassa keltaisemmalta kuin onkaan. Aivan upea ruusu ja sopisi mielestäni hyvin nuoren ihmisen valmistujaisonnittelukimppuun.


Messuosasto oli somistettu kukkien lisäksi Marimekon tuotteilla (ja tässä kuvassa Jaden sävy ehkä lähimpänä oikeaa).

Huiskulan sivuilla voit kilpailuun ja äänestää suosikkiruusuasi. Palkintoina mm. vuoden ruusut ja Marimekon tuotteita.

Kuten jo mainitsin, asetelmia ja sidontatöitä oli näytteillä runsaasti. Tässä kolmen kuvan sarjassa pieniä maistiaisia:


Perheen pienimpiäkin innostettiin. Lasten leikkipaikalla istutuspuuhiin, sekä sitomaan itse pieniä kukkavihkoja. Ja jos itsevarmuutta löytyi, sai osallistua lasten kukkasidontakilpailuun.


Messujen yleiskoristelussa oli luotu Turun Aurajoki ja jokivarsi siltoineen, mäkineen ja tuhansine kukkivine tulppaaneineen. Tässä muutamia yksityiskohtia.Ja tässä puolestaan yksityiskohtia Varsinais-Suomen maatalousoppilaitoksen massiivisesta näyttelytaideteoksesta (päivitän laajakuvan tänne myöhemmin) vesiaiheineen.
Näytteilleasettajilla piisasi myös kekseliäisyyttä. Tämä todella tukeva ja vehreä "ruohomatto" on salaattia! Salaattihan on oivallinen kasvi: kasvaa nopeasti, joten sillä voi maisemoida vaikka kokonaisen kukkapenkin tai turhan avaralta näyttävän ruukkukasvin alusen ja lopuksi sen voi syödä pois. Eri muotoja ja värejä löytyy, eikä hinta itse kasvatettuna päätä huimaa.

.... JATKUU ....

3 kommenttia:

sariw kirjoitti...

Olipa kiva, että eksyin tänne blogiisi... näin upea postaus Turun messuilta, vau !
Aurinkoista viikon alkua !

Ulla kirjoitti...

Voi kun upea tuo Jade-ruusu!

Apollonia kirjoitti...

Itsekin jäin kaipaamaan juuri niitä parvekeideoita. Niitä sinne itseasiassa lähdinkin hakemaan:D