tiistai 27. huhtikuuta 2010

Ulkoruokintaan, ulkoruokintaan!

Eilen parvekkeella oli niin lämmin ja yöksikin luvattu plus-asteita, joten hetken päähänpistosta päätin siirtää suurimman osan taimista ulkoruokintaan kasvihuoneeseen.

Kuvassa näkyy parvekkeen toinen laita, joka on siivottu, mutta ei järjestelty. Kylvöastiat, jotka ovat siis laastipaljuja, sekä niiden alapuolelle korokkeiksi hankkimani leipomolaatikot pitää naamioida (olen ajatellut pajuaitaa tms.), ruukut järjestellä ja uusi tuolikin pitää parvekkeelle hankkia. Parvekkeen toista päätyä en vielä esittele, sillä se on vielä sekasorron vallassa multapusseineen. Tästä kuvassa näkyvästä puolesta tulee "kasvimaa" -alue ja vastakkaisesta päädystä "kukkamaa". Ja jahka pääsen istutuspuuhiin, puran kasvihuoneen pois ja sen tilalle tuohon samaan kohtaan tulee yrttiseinämä Minigardenista.

Ja amppelit puuttuvat katosta vielä kokonaan. Niitä tulee ainakin neljä parvekkeen ikkunan eteen. Bambukepeistä tulee tukia mm. kurkuille ja salkopavuille.
Taimet viihtyivät yön parvekkeella loistavasti. Kasvarin luukut olivat tietysti kiinni, samoin parvekelasit ja peittelin vielä koko kasvarin harsolla. Laitoin kasvariin digitaalisen lämpömittarin ja sen mukaan lämpötila kasvarissa on ollut yön aikana alimmillaan +10 astetta. Sehän riittänee kasvien yöpymiseen. Varmuuden vuoksi jätin kuitenkin parhaimmat tomaatin, chilin ja paprikan taimet vielä sisälle, jotta kato ei veisi kaikkea, jos niin huonosti kävisi.
Länsiparveke on siitä mukava, että pahin paahde alkaa yleensä vasta n. klo 15 jälkeen, joten ehdin hyvin töistä kotiin aukomaan kasvarin luukkuja ja tuulettamaan. 
Ensi yöksi on yölämpötilan luvattu putoavan lähelle nollaa, mutta kasvihuoneen sisällä on kuutisen astetta lämpimämpää. Ehkä kannan arimmat taimet sisälle jos yö näyttää kääntyvän kovin kylmäksi. 


 

Laastipalju on maailman paras ruukutusalusta parvekkeella. Eipä leviä multa pitkin ja poikin kuten silloin, kun yrittää äheltää multaa suoraa pussista. Sisällä käytän Plantagnilta ostamaani muovista ruukutusalustaa, mutta parvekkeella sille ei oikein ole tilaa. Nämä ovat 65 litran paljuja. Saatavilla on myö 90 litran paljuja. Hinta halpiskaupassa oli muistaakseni 6,90 kpl ja yhteen paljuun mahtuu paljon taimia. Ainoa haittapuoli on kalsea ulkonäkö, mutta käytännöllisyys ennen kaikkea. Ja paljut voi naamioida (kun vain keksisin sopivimman tavan).

2 kommenttia:

Mummo kirjoitti...

Risuista tehty kevyt "aita" tai puiset nurmikonreunukset on minulla käynyt mielessä tuohon naamiointiin. Minulla 4 samanlaista laastipaljua odottamassa.

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Kiitos, Mummo, vinkistä! :-) Puiset nurmikonreunukset onkin hyvä idea ja niitä on saatavilla vaikka millaisia!