torstai 8. huhtikuuta 2010

Puutarhan kevätVielä muistutuksena ensi viikonlopun Puutarhan kevät -messut Turussa!

Sain Oma Piha -lehdeltä muutamille puutarhabloggareille suunnatun ystävällisen kutsun saapua messuille ja tutustumaan Oma Piha -lehden ja Schetelig Oy:n yhteiseen messuosastoon. Osastolla on esillä mm. parvekelaatikoihin pelargoneista ja muista ryhmäkasveista sommiteltuja asetelmia, joista yleisö voi äänestää mieleisensä istutuksen.

Kilpailuun voi osallistua myös täällä. Kuvista saa hyviä ideoita myös omiin parvekeistutuksiin.

Jos ihanat pelargoniat kiinnostavat enemmänkin, tässä muutama linkki:
Pukin puutarha: Pelargonien viljelyvinkkejä (Pukin puutarha on erikoistunut pelargonien viljelyyn ja heiltä voi tilata myös harvinaisempiakin lajikkeita)
Kotimaiset kasvikset: tietoisku pelargonioista


Kuva: Kotimaiset kasvikset

Pelargonioista takaisin messuille: tapahtumasta on varmasti tulossa upea:"Puutarhamessujen hallien uskomaton väriloisto ja runsaus aukeaa huhtikuussa. Halleihin siirretään mm. noin 100 000 kukkasipuleista kasvatettua kukkaa. Tulossa on huikea visuaalinen elämys, jota tullaan ihastelemaan läheltä ja kaukaa. Mukana järjestelyissä ovat alueen merkittävät puutarhajärjestöt, kaikkiaan noin 400 ihmistä. Yleiskoristelun ovat suunnitelleet: Marianne Blom- Salola, Kirsi Sundholm, Paula Tiittanen ja Anu-Irene Kiiski yhdessä näyttelypäällikkö Sven Engblomin kanssa."
Messujen näytteilleasettajat löytyvät TÄÄLTÄ.
Ja koko messuohjelma TÄÄLTÄ.
Kuten ohjelmasta käy ilmi, myös parvekepuutarhurointi on huomioitu, eli messuille kannattaa tulla, vaikka omaa tonttia olisi vain kukkaruukun verran!

Ei kommentteja: