tiistai 18. toukokuuta 2010

Odottelua ja Minigardenin testailua

Palstoilla ei ole tapahtunut VIELÄKÄÄN mitään.
Ja paha on omatoimiseti mennä kuokkimaan, koska alueita ei ole vielä edes merkitty, joten en tiedä vielä edes oman palstani tarkkaa sijaintia.

Parvekkeella on sen sijaan tapahtunut yhtä sun toista. Purin kasvihuoneen sunnuntaina, ja istutin suurimman osan taimista laastipaljuihin, sekä minigardeniin.


Kukin Minigardenin "ruukku" vetää multaa n. 3,3 litraa. Kuten kuvasta näkyy, aukot ovat hieman viistoon, joten taimetkin pitää istuttaa siten, että pääsevät rei`istään ulos. Aluksi homma tuntui hieman hankalalta kun en hahmottanut, miten taimet tulisi sijoittaa, mutta nopeasti opin konstin. Nuo reiät ovat halkaisijaltaan n. 10 cm, joten paksumpikin taimipöheikkö mahtuu kyllä.

Kun alimman kerroksen ruukut on täytetty ja taimet istutettu, nostetaan päälle seuraava kerros, joka kiinnitetään alemmassa kuvassa näkyvillä pyörylöillä.


Yhdessä Minigarden -setissä on kolme kerrosta. Itse tilasin näitä settejä kaksi kappaletta, joihin saan mahtumaan 18 kasvia. Tästä yrttiseinämästä tuli neljän kerroksen korkuinen. Lisäksi rakennan toisen kaksikerroksisen seinämän naamioimaan toista laastipaljua.

Itse asiassa Minigarden on täytettynä kivan näköinenkin, vaikka ensin mietin sen muovisuutta. Rakennelmasta tulee myös yllättävän tukeva. Neljä kerrosta pysyy hyvin pystyssä hievahtamattakaan.

Etenkin pienille parvekkeille Minigarden on aivan loistava keksintö. Tilaahan se vie todella vähän ja kasveja siihen saa mahtumaan paljon. Minigardenin tekniset tiedot löytyvät täältä.

Laitan lisää kuvia, kunhan saan parvekeistutukset vielä viimeisteltyä!

3 kommenttia:

anna kirjoitti...

tuohan on tosi kivan näköinen. mulla on tällä hetkellä kaikki yrtit omissa pikkuruukuissaan, mutta tuollaisella saisi helposti siistin näköisen "yrttimaan" :D

Tiia kirjoitti...

Ohoh, toi onkin kivan näkönen. Ehkä ens tilistä... :)
Me lähdetään ihan justiinsa tutkailemaan taas palstalle onko siellä oikeasti mitään tehty...

Kävin kaupoillakin taas, en muista enää kenen blogista luin vinkin kirjasta "Puutarha pienellä palstalla" (http://www.tammi.fi/kirjat/ISBN/9789513150501/), kävin sen äsken Akateemisesta hakemassa ja mitä bussissa ehdin enempi selailla, niin vaikuttaa just sopivalta tällaselle aloittelijalle :D

Tiia kirjoitti...

Joo, maa on käännetty, mutta palstoja ei ole vielä jaettu.